Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 301–320 z 335 wyników
Satake Hiroki Nóż Santoku 17cm
53.64 € Dodaj do koszykaSatake Hiroki Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Tworzywo P0M
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gGlobal SAI Nóż do obierania 9cm
63.01 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny do obierania 9cm SAI-F01
Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny, który odgrywa jednak w kuchni kluczową rolę. Posiada wąską, cienką klingę z bardzo ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję przy obieraniu, krojeniu czy wydrążaniu warzyw i owoców. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jak miniaturową wersję noża szefa kuchni.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 20,5 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,2 m
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustrony symetryczny
Waga – ok. 111 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Global SAI Nóż szefa kuchni 14cm
126.26 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 14cm SAI-M01
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 14 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 152 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Global SAI Nóż szefa kuchni 25cm
186.22 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 25 cm SAI-06
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 40 cm
Długość ostrza – 25 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 325 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Global SAI Nóż szefa kuchni 19cm
163.73 € Dodaj do koszykaGlobal SAI Nóż kuchenny szefa kuchni 19 cm SAI-01
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Dane techniczne:
Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 19 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 245 gNoże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.
W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.
Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.
Tojiro ORIGAMI Nóż szefa kuchni 18cm
93.46 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Szefa kuchni 18 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy. Polerowanie stali na lustro zwiększa jej odporność na korozję i sprawia, że nóż dłużej zachowuje ostrość.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 160 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.
Tojiro ORIGAMI Nóż Santoku 16,5cm
93.46 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Origami
Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.
Dane techniczne:
Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
Twardość: 56-58 HRC
Długość całkowita: 30,2 cm
Długość ostrza: 16,5 cm
Szerokość klingi: 5 cm
Grubość klingi: ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga: ok. 150 gDo produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.
Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do obierania 9cm
112.20 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Shippu Black
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 9 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 35 gTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
175.45 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 160 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,8 cm
Długość ostrza –18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 170 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 175 gTojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 16cm
231.66 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 16 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 155 gTojiro Flash VG-10 Nóż Santoku 18cm
294.91 € Dodaj do koszykaTojiro Flash Nóż Santoku 18cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze doskonale sprawdzi się przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 245 gTojiro Shippu VG-10 Nóż Santoku 16,5cm
184.82 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shippu
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 110 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż Santoku 16,5cm
135.63 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Zen Black
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 115 gTorba “Szefa kuchni” na 9 noży | Global
58.33 € Dodaj do koszykaTorba “Szefa kuchni” na 9 noży | Global G-666/09
Poręczne, zwijane etui z solidnego, czarnego nylonu, w którym można bezpiecznie przenosić noże Global, a także je przechowywać. Torba jest zapina się na rzepy i posiada dziewięć kieszeni różnej wielkości. Umieszczone w niej noże nie ocierają się o siebie, co przedłuża żywotność ostrzy i chroni je przed stępieniem.
– 9 kieszeni na różnej wielkości noże
– Całość zapinana na rzepy
– Materiał zewnętrzny: najwyższej jakości nylonWysokiej klasy noże należą do najcenniejszych przedmiotów w życiu kucharza, wymagają więc odpowiedniego zabezpieczenia w transporcie i starannej pielęgnacji w przerwach od pracy. Akcesoria do przechowywania noży marki Global są niezwykle wytrzymałe i wykończone z dbałością o najdrobniejszy szczegół. Doskonale się komponują z nowoczesną estetyką japońskich noży tej samej marki.
Dane techniczne:
Wymiary – 510 x 160 mm
Wymiary po rozłożeniu – 510 x 450 mmNóż do obierania 7cm | Global GS-8
79.41 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do obierania 7 cm | Global GS-8
Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 18,5 cm
Długość ostrza – 7 cm
Szerokość klingi – 1,1
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 87 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do obierania 10cm | Global GS-7
79.41 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do obierania 10 cm | Global GS-7
Krótki nóż z trójkątną klingą, służący głównie do obierania owoców i warzyw oraz do wykonywania z nich dekoracji. Doskonale się sprawdza w pracy z małymi i średnimi produktami, gdy trzeba np. wydrążyć paprykę, pokroić czosnek w plasterki czy oczyścić karczochy. Ze względu na praktyczną długość ostrza nóż można wykorzystać na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 93 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do obierania 8cm | Global GSF-46
39.59 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do obierania 8 cm | Global GSF-46
Nóż przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, lekko poszerzone ostrze jest wyjątkowo komfortowe w użyciu, a wygodna, płaska rękojeść ułatwia kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa
Twardość ostrza – 56-58 HRC
Długość całkowita – 20,0 cm
Długość ostrza – 8 cm
Szerokość klingi – 2,1 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 62 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Profesjonalny nóż szefa kuchni 21cm | Global GF-33
154.37 € Dodaj do koszykaProfesjonalny nóż kuchenny szefa kuchni 21cm | Global GF-33
Wszechstronny nóż kuchenny, który doskonale się sprawdza podczas poważnych kuchennych zadań, również tych, które wymagają dłuższej krawędzi tnącej. Mocne, szerokie ostrze precyzyjnie dzieli i kroi różnego rodzaju produkty – zarówno mięso, jak i warzywa czy owoce. Ten stosunkowo masywny nóż polecany jest szczególnie kucharzom zawodowym.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 35,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 2,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 270 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.