Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 41–60 z 127 wyników

Produktow na stronie
  • Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 48 g

  • Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 113 g

  • Satake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 39 g

  • Satake Noushu Nóż Nakiri 16cm w drewnianym pudełku

    53.64  Dodaj do koszyka

    Satake Noushu Nóż Nakiri 16cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 205 g

  • Satake Noushu Nóż uniwersalny 13,5cm w drewnianym pudełku

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Noushu Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Satake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    63.01  Dodaj do koszyka

    Satake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 104 g

    Dane techniczne Nóż Nakiri:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,1 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Satake Sword Smith Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku

    177.79  Dodaj do koszyka

    Satake Sword Smith Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku

    Seria noży kuchennych Satake Sword Smith to idealne ekonomiczne rozwiązanie w kuchni, zastosowana stal molibdenowa o twardości 56-58 HRC, jest bardzo łatwa w ostrzeniu oraz konserwacji. Dodatkowo zastosowana rękojeść wykonana z polipropylenu, jest łatwa w czyszczeniu oraz ma właściwości antybakteryjne.

    W skład zestawu wchodzi:

    Satake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm
    Satake Sword Smith Nóż Santoku 17 cm
    Satake Sword Smith Nóż Mini Santoku 15 cm
    Satake Sword Smith Nóż uniwersalny 12 cm
    Satake Sword Smith Nóż do pieczywa 21 cm
    Satake Sword Smith Nóż do obierania 9 cm

  • Satake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm w drewnianym pudełku

    107.52  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,4 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

    229.32  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 209 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

    229.32  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 187 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm

    421.40  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – kompozyt corian
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 193 g

  • Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 20,8 x 6,3 x 8,6 cm
    Waga – 49 g

  • Mini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102

    88.78  Dodaj do koszyka

    Mini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102

    Ten mini-tasaczek firmy Global to, ze względu na szlif, w zasadzie bardzo skrócony nóż typu nakiri. Sprawdzi się doskonale przy siekaniu, krojeniu I szatkowaniu. Otwór w klindze w połączeniu z niewielką wagą pozwala powiesić go nawet na plastikowym haczyku na kuchennej ścianie, by zawsze był pod ręką. Monolityczna konstrukcja, charakterystyczna dla firmy Global, ułatwia utrzymanie tasaczka w czystości.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 18,5 cm
    Długość ostrza – 8,0 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 93 g 

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    280.86  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,7 cm
    Długość ostrza –  16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 175 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm

    184.82  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm

    Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,5 cm|
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 76 g

  • Satake Black Nóż do obierania 10 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Black Nóż do obierania 10 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,1 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 52 g

  • Satake Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi –  1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

  • Satake Nashiji Natural Zestaw Santoku + Nakiri

    84.09  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Nakiri 16 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 120 g  

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Santoku 17 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

  • Satake Swordsmith Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 68 g

  • Satake Swordsmith Nóż do obierania 9cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 20,6 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 40 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

127 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top