Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 41–60 z 196 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Kanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm

    Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-8
    Rękojeść -Kebony Maple
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,5 cm
    Długość ostrza – 11 cm
    Szerokość klingi – 1,8 cm
    Grubość klingi – 0,95 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 34 g

  • Kanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Kanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-8
    Rękojeść – Kebony Maple
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 17,5 cm
    Długość ostrza – 6 cm
    Szerokość klingi – 1,4 cm
    Grubość klingi – 1,29 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny asymetryczny
    Waga – ok. 27 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,23 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 56 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    388.61  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm

    355.81  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,0 cm
    Długość ostrza – 10,0 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 67 g

  • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    465.91  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,0 cm
    Długość ostrza – 13,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 139 g

  • Nóż uniwersalny 15cm | Global G-103

    88.78  Dodaj do koszyka

    Nóż uniwersalny 15cm | Global G-103

    Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 113 g

  • Nóż do obierania 10cm | Global G-104

    84.09  Dodaj do koszyka

    Nóż do obierania 10cm | Global G-104

    Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 22,5 cm
    Długość ostrza – 10,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 126 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro do obierania 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 20,5 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 64 g

  • Satake Black Ash Nóż do obierania 9 cm

    41.93  Dodaj do koszyka

    Satake Black Ash Nóż do obierania 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 19,2 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 60 g

  • Satake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Satake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 77 g

  • Satake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    140.31  Dodaj do koszyka

    Satake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce oraz Nóż do obierania 9 cm idealny do obróbki małych powierzchni.

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

    Dane techniczne Nóż uniwerasalny:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 77 g

    Dane techniczne Nóż do obierania:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 19,2 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 60 g

  • Satake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    121.57  Dodaj do koszyka

    Satake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. 

    Dane techniczne Nóż Szefa kuchni:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,9 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,9 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

    Dane techniczne Nóż uniwersalny:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi –  1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

  • Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5cm

    91.12  Dodaj do koszyka

    Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 82 g

  • Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 48 g

  • Satake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 39 g

  • Satake Masamune Zestaw Nóż Santoku + uniwersalny

    70.04  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Zestaw Nóż Santoku + uniwersalny

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. 

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 82 g

    Dane techniczne Nóż uniwersalny:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 39 g

  • Satake Megumi Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku

    154.37  Dodaj do koszyka

    Satake Megumi Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku

    Noże kuchenne z serii Satake Megumi to doskonałe wprowadzenie do noży japońskich. Świetne klingi wykonane ze stali nierdzewnej 420J2 o twardości 56 HRC, którą cechuje świetna odporność na korozję oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść zabezpieczono pierścieniem z tworzywa, który zapobiega wysunięciu się klingi. Niska waga noża sprawia, że nawet podczas długiej pracy nasza dłoń się nie męczy. Jest to doskonały wybór dla osób ceniących w kuchni proste rozwiązania ze świetnymi właściwościami noży.

    W skład zestawu wchodzi:

    Satake Megumi 420J2 Nóż do pieczywa 20 cm
    Satake Megumi 420J2 Nóż Szefa kuchni 21 cm
    Satake Megumi 420J2 Nóż Santoku 17 cm
    Satake Megumi 420J2 Nóż Nakiri 16 cm
    Satake Megumi 420J2 Nóż uniwersalny 12 cm
    Satake Megumi 420J2 Nóż Ajikiri 9 cm

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

196 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top