Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 61–80 z 87 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do obierania 10cm

    109.86  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania Tojiro Flash 10 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC  +/-1 
    Długość całkowita – 20,3 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 70 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm

    Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 18,7 cm
    Długość ostrza – 7 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 50 g

  • Nagomi Kuro Nóż uniwersalny 14cm

    152.02  Dodaj do koszyka

    Nagomi Kuro Nóż uniwersalny 14 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24 cm
    Długość ostrza – 14 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 80 g

  • Nagomi Kuro Nóż do obierania 10cm

    137.97  Dodaj do koszyka

    Nagomi Kuro Nóż do obierania 10 cm

    Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek i pomaga dokładnie wykonać dekoracyjne nacięcia. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 50 g

  • Nagomi Shiro Nóż do obierania 10cm

    112.20  Dodaj do koszyka

    Nagomi Shiro Nóż do obierania 10 cm

    Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek i pomaga dokładnie wykonać dekoracyjne nacięcia. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – drewno magnoliowe 
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 50 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż uniwersalny 12cm

    20.85  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,7 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż do pieczywa 20cm

    25.53  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,6 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,1 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 75 g

  • Satake Satoru Nóż uniwersalny 13,5cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Satoru Nóż kuchenny uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 83 g

     

  • Satake Nashiji Black Pakka Nóż uniwersalny 12cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Black Pakka Nóż kuchenny uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 22,6 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 45 g

  • Satake Nashiji Natural Nóż uniwersalny 12cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 52 g

  • Satake Kotori Nóż uniwersalny 13,5cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Kotori Nóż kuchenny uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25,2 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Hiroki Nóż uniwersalny 13,5 cm

    39.59  Dodaj do koszyka

    Satake Hiroki Nóż kuchenny uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – Tworzywo P0M
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 85 g

     

  • Global SAI Nóż do obierania 9cm

    63.01  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż kuchenny do obierania 9cm SAI-F01

    Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny, który odgrywa jednak w kuchni kluczową rolę. Posiada wąską, cienką klingę z bardzo ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję przy obieraniu, krojeniu czy wydrążaniu warzyw i owoców. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jak miniaturową wersję noża szefa kuchni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa
    Twardość
     – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 20,5 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,2 m
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustrony symetryczny
    Waga – ok. 111 g

    Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

    W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

    Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

  • Global SAI Nóż do pieczywa 23cm

    151.09  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż kuchenny do pieczywa 23 cm SAI-05

    Solidny nóż z długim, ząbkowanym ostrzem, które doskonale się sprawdza przy krojeniu twardej, grubej skórki pieczywa. Nóż jest ostry jak brzytwa i idealnie wyważony, co pomaga uzyskać gładkie, równe kromki bez zgniatania puszystego wnętrza w świeżych wypiekach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 37,5 cm
    Długość ostrza – 23 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 242 g

    Noże kuchenne Global SAI to ekskluzywna linia, którą Komin Yamada zaprojektował z myślą o wyzwaniach globalnego świata. Wszystkie narzędzia są wytwarzane ręcznie w Japonii, a dzięki połączeniu tradycyjnego rzemiosła z najnowszą technologią wyróżnia je fenomenalna precyzja, ergonomia i wytrzymałość. Współczesny kucharz otrzymuje noże o optymalnych właściwościach użytkowych, które są w pracy wielkim atutem.

    W klingach noży Global SAI zastosowano materiał CROMOVA 18 SANSO. Rdzeń ze stali nierdzewnej CROMOVA 18, o twardości 56-58 HRC, obłożono dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej SUS410. Dzięki temu ostrze jest bardziej wytrzymałe i odporniejsze na pęknięcia, przebarwienia czy korozję. Płazy głowni posiadają ręcznie młotkowaną powierzchnię, która zapobiega przywieraniu produktów do noża. Grzbiet klingi jest lekko zaokrąglony, aby zwiększyć komfort pracy dłonią. Nowe, ergonomiczne rękojeści są doskonale wyważone, a innowacyjne wgłębienie na kciuk zapewnia lepszą kontrolę nad nożem oraz wygodę podczas pracy. Jednolita konstrukcja sprawia, że noże są higieniczne i łatwe w ostrzeniu.

    Każdy nóż jest polerowany ręcznie i zdobiony siedmioma „kropkami” (wgłębieniami), które symbolizują reguły kodeksu honorowego samurajów, wywodzące się z konfucjanizmu i buddyzmu.

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do obierania 9cm

    112.20  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Shippu Black 

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 35 g

  • Nóż do sera 14cm | Global GS-10

    86.44  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do sera 14 cm | Global GS-10

    Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 14 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 96 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do obierania 7cm | Global GS-8

    79.41  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 7 cm | Global GS-8

    Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 18,5 cm
    Długość ostrza – 7 cm
    Szerokość klingi – 1,1
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 87 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do obierania 10cm | Global GS-7

    79.41  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 10 cm | Global GS-7

    Krótki nóż z trójkątną klingą, służący głównie do obierania owoców i warzyw oraz do wykonywania z nich dekoracji. Doskonale się sprawdza w pracy z małymi i średnimi produktami, gdy trzeba np. wydrążyć paprykę, pokroić czosnek w plasterki czy oczyścić karczochy. Ze względu na praktyczną długość ostrza nóż można wykorzystać na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 93 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do obierania 8cm | Global GSF-46

    39.59  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 8 cm | Global GSF-46

    Nóż przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, lekko poszerzone ostrze jest wyjątkowo komfortowe w użyciu, a wygodna, płaska rękojeść ułatwia kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa
    Twardość ostrza – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 20,0 cm
    Długość ostrza – 8 cm
    Szerokość klingi – 2,1 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 62 g 

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż do obierania 9cm

    98.15  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Shippu 

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,2 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 35 g

     

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

87 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top