Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 81–100 z 156 wyników
Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15cm
93.46 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 97 gTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż uniwersalny 12cm
98.15 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 87 gTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm
170.76 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 180 gTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm
184.82 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,2 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 195 gTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm
203.56 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,2cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 3,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
Waga – ok. 222 gGlobal Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95
116.89 € Dodaj do koszykaGlobal Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95
Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 25,0 cm
Szerokość klingi – 1,8 cm
Grubość klingi – 3,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 121 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Global Ochraniacz na ostrze S do 13cm
6.79 € Dodaj do koszykaGlobal Ochraniacz na ostrze S do 13 cm
Ochraniacz pozwala na bezpieczne przechowywanie noży o maksymalnie długości 13 cm.
Pasuje do następujących noży:
Global Seria GS: GS-1, GS-3, GS-7, GS-8, GS-36, GS-38, GS-51
Global Seria GSF: GSF-15, GSF-18, GSF-22, GSF-31, GSF-34, GSF-46, GSF-49
Global Seria SAI: SAI-F01, SAI-S02R
Global Seria NI: GNS-04, GNS-05, GNS-06, GNFS-01, GNFS-02
Dane techniczne:
Wymiary – 14,0 x 3,0 x 1,6 cm
Waga – 13 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm
294.91 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,9 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 155 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż uniwersalny 11cm
177.79 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż uniwersalny 11cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,7 cm
Długość ostrza – 11,0 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 76 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm
351.13 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,1 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 179 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż uniwersalny 11cm
203.56 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż uniwersalny 11cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,4 cm
Długość ostrza – 11,0 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 81 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż uniwersalny 11cm
187.16 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Supreme Ripple Nóż uniwersalny 11cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – oktagonalna drewno pakka
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 11,0 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 79 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż uniwersalny 15cm
208.24 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Supreme Ripple Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – oktagonalna drewno pakka
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,3 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 96 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
608.79 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,2 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 156 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 27cm
702.49 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 27cm
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,3 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 193 g
Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 11cm
323.02 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 11cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 11,0 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 92 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 15cm
334.73 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,9 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 105 gSatake Megumi Zestaw 4 noży do steków
74.72 € Dodaj do koszykaZestaw 4 noży do steków w drewnianym pudełku
Komplet do serwowania steków łączy funkcjonalność tradycyjnego noża stołowego z nożem do porcjowania pieczeni czy wędlin. Jest to doskonały wybór dla pasjonatów mięs. Rękojeści noży zostały wykonane z drewna magnoliowego i zakończone pierścieniem z tworzywa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,7 cm
Długość ostrza – 11,5 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga noża – ok. 39 gSatake Satoru Zestaw Nóż Uniwersalny + Szefa
81.75 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych Satake Satoru w drewnianym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gSatake Megumi Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
79.41 € Dodaj do koszykaZestaw 3 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego.
Satake Megumi Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gSatake Megumi Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 117 gSatake Megumi Nóż uniwersalny 12 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 g