Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 81–100 z 156 wyników

Produktow na stronie
  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

    93.46  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż uniwersalny 15 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

  • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż uniwersalny 12cm

    98.15  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 87 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm

    170.76  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 180 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm

    184.82  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 39,2 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 195 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm

    203.56  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 42,2cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 3,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 222 g

  • Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95

    116.89  Dodaj do koszyka

    Global Hiszpański nóż do szynki 25cm | Global G-95

    Specjalistyczny nóż do plastrowania delikatnych mięs, takich jak szynka dojrzewająca czy wędzony łosoś. Wyjątkowo długa i wąska klinga pozwala jednym, płynnym ruchem odkroić z dużego płata bardzo cienki plaster. Ostry, elastyczny nóż doskonale się sprawdza zarówno w przypadku mięs soczystych, jak i mięs suchych, które skutecznie „opierają się” grubszym i sztywniejszym ostrzom.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 38,5 cm
    Długość ostrza – 25,0 cm
    Szerokość klingi – 1,8 cm
    Grubość klingi – 3,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 121 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Global Ochraniacz na ostrze S do 13cm

    6.79  Dodaj do koszyka

    Global Ochraniacz na ostrze S do 13 cm

    Ochraniacz pozwala na bezpieczne przechowywanie noży o maksymalnie długości 13 cm.

    Pasuje do następujących noży:

    Global Seria GS: GS-1GS-3GS-7GS-8, GS-36, GS-38GS-51

    Global Seria GSF: GSF-15, GSF-18GSF-22GSF-31GSF-34GSF-46GSF-49

    Global Seria SAI: SAI-F01, SAI-S02R

    Global Seria NI: GNS-04GNS-05, GNS-06GNFS-01, GNFS-02

    Dane techniczne:

    Wymiary – 14,0 x 3,0 x 1,6 cm
    Waga – 13 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm

    294.91  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,9 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 155 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż uniwersalny 11cm

    177.79  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż uniwersalny 11cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,7 cm
    Długość ostrza – 11,0 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 76 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm

    351.13  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,1 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 179 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż uniwersalny 11cm

    203.56  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż uniwersalny 11cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,4 cm
    Długość ostrza – 11,0 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż uniwersalny 11cm

    187.16  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Supreme Ripple Nóż uniwersalny 11cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – oktagonalna drewno pakka
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,3 cm
    Długość ostrza – 11,0 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 79 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Ripple Nóż uniwersalny 15cm

    208.24  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Supreme Ripple Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – oktagonalna drewno pakka
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,3 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 96 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm

    608.79  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,2 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 156 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 27cm

    702.49  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 27cm

     

    Dane techniczne:

    Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2

    Rękojeść – pakka wood

    Twardość – 61 HRC +/- 1

    Długość całkowita – 42,3 cm

    Długość ostrza – 27,0 cm

    Szerokość klingi – 4,0 cm

    Grubość klingi – 2,0 mm

    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny

    Waga – ok. 193 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 11cm

    323.02  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 11cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 11,0 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 92 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 15cm

    334.73  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,9 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Satake Megumi Zestaw 4 noży do steków

    74.72  Dodaj do koszyka

    Zestaw 4 noży do steków w drewnianym pudełku

    Komplet do serwowania steków łączy funkcjonalność tradycyjnego noża stołowego z nożem do porcjowania pieczeni czy wędlin. Jest to doskonały wybór dla pasjonatów mięs. Rękojeści noży zostały wykonane z drewna magnoliowego i zakończone pierścieniem z tworzywa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,7 cm
    Długość ostrza – 11,5 cm
    Szerokość klingi – 1,9 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga noża – ok. 39 g

  • Satake Satoru Zestaw Nóż Uniwersalny + Szefa

    81.75  Dodaj do koszyka

    Zestaw 2 noży kuchennych Satake Satoru w drewnianym pudełku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Dane techniczne nóż Szefa kuchni:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,1 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 2,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 173 g

    Dane techniczne nóż uniwersalny:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 172 g

  • Satake Megumi Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    79.41  Dodaj do koszyka

    Zestaw 3 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku

    Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego.

    Satake Megumi Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,8 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 118 g

    Satake Megumi Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 117 g

    Satake Megumi Nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,3 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 55 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

156 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top