Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardości – 60 HRC +/-1 Długość całkowita – 34,5 cm Długość ostrza – 21 cm Szerokość klingi – 4,5 cm Grubość klingi – ok. 2,3 mm Waga – ok. 225 g
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 27,1 cm Długość ostrza – 15 cm Szerokość klingi – 2,3 cm Grubość klingi – ok. 2 mm Waga – ok. 140 g
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności