Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 401–420 z 422 wyników
Tojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
86.44 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 12cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 62 gTojiro Shippu VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
219.95 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
229.32 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 200 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
109.86 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,6 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Waga – ok. 75 gTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
126.26 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,4 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 3,4 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
126.26 € Dodaj do koszykaNóż szefa kuchni 18 cm Tojiro Zen Dąb
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 115 gTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
140.31 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
70.04 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 40 gNóż uniwersalny, elastyczny 15cm | Global GS-11
81.75 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny, elastyczny 15 cm GS-11
Poręczny, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia miękkich produktów, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności, a pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować ruchy.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 98 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Zestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB
130.94 € Dodaj do koszykaZestaw Starter: Nóż szefa kuchni G-2 + ostrzałka MinoSharp | Global G-2220GB
Dwuczęściowy zestaw, w którym znajduje się bestsellerowy, wszechstronny Nóż szefa kuchni G-2 (gładkie ostrze, 20cm) oraz poręczna ceramiczna ostrzałka wodna MinoSharp, zaprojektowana specjalnie z myślą o utrzymaniu noży Global w perfekcyjnym stanie. Tak funkcjonalny komplet to niewątpliwie rozsądny pierwszy krok w tworzeniu kuchennej kolekcji noży, a ponieważ jest zapakowany w estetyczne pudełko, znakomicie posłuży jako prezent dla każdego miłośnika sztuki kulinarnej.
Dane techniczne Global G-2:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gDane techniczne ostrzałka Minosharp:
Białe koło – GRUBE ziarno
Różowe koło – ŚREDNIE ziarno
Długość – 20 cm
Długość rączki – 12 cm
Wysokość – 6,5 cm
Szerokość – 4 cmNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm | Global G-47
130.94 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do plastrowania Sashimi-Yo 25 cm | Global G-47
Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników – noży typu Yanagiba czy Takohiki – posiada szlif obustronny.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 25 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 189 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do plastrowania 18cm | Global G-6
102.83 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do plastrowania 18 cm | Global G-6
Wszechstronny nóż, przeznaczony do plastrowania i krojenia w kostkę delikatnych produktów, przydatny zwłaszcza przy krojeniu mięsa i ryb. Pozwala kroić cienko i równo, zarówno przed, jak i po gotowaniu. Zaokrąglony czubek sprawia, że nóż nigdy się nie zaklinuje, a szerokie ostrze ułatwia utrzymanie prostej linii cięcia.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,2 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 159 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21
100.49 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21
Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza –16 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Grubość klingi – 1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 120 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż szefa kuchni 20cm | Global G-2
102.83 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 20 cm | Global G-2
Bestsellerowy, wielokrotnie nagradzany nóż kuchenny, przeznaczony do różnych stylów krojenia: plastrowania, krojenia w kostkę czy szatkowania. Szerokie, cienkie ostrze pozwala błyskawicznie i schludnie pokroić większe produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników. Wysokiej jakości nóż szefa stanowi podstawowy element w każdej kolekcji kuchennych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 166 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Nóż uniwersalny 11cm | Global GS-36
65.35 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 11 cm | Global GS-36
Niewielki, wszechstronny nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią pozwala skutecznie kontrolować ruchy, a dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie wkładając w tę czynność wiele wysiłku.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 11 cm
Szerokość klingi – 1,8 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
135.63 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,7 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
180.13 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,2 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 240 gTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
98.15 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,7 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 75 gTojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm
231.66 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do wykrawania Tojiro Flash 15 cm
Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Flash VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm
374.55 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni Tojiro Flash 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 250 g