Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 101–120 z 158 wyników
Satake Satoru Zestaw Nóż Uniwersalny + Szefa
81.75 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży kuchennych Satake Satoru w drewnianym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gSatake Megumi Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
79.41 € Dodaj do koszykaZestaw 3 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego.
Satake Megumi Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gSatake Megumi Nóż kuchenny Santoku Bunka 17 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 117 gSatake Megumi Nóż uniwersalny 12 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 gSatake Megumi Zestaw Nóż Uniwersalny + Szefa
53.64 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego.
Satake Megumi Nóż kuchenny Szefa kuchni 21 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gSatake Megumi Nóż kuchenny uniwersalny 12 cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 gSatake Nashiji Natural Zestaw Santoku + uniwersalny
74.72 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego.
Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 90 gSatake Nashiji Natural Nóż kuchenny uniwersalny 12 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 52 gSatake Satoru Nóż do porcjowania 21 cm
44.27 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm
Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 151 gBunmei Nóż uniwersalny 15cm
58.33 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż uniwersalny 15 cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków. Pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować nóż.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 27,9 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 99 gSatake Sakura Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
180.13 € Dodaj do koszykaZestaw 3 noży kuchennych Satake Sakura w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo wanadowej hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 177 gDane techniczne nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 28,8 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 100 gSatake Kotori Zestaw 2 noży uniwersalny + Santoku
81.75 € Dodaj do koszykaSatake Kotori Zestaw Noży kuchennych uniwersalny + Santoku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Kotori Nóż Santoku 17cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 145 gSatake Kotori Nóż uniwersalny 13,5cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,2 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 80 gSatake Hiroki Zestaw 2 noży uniwersalny + szefa
100.49 € Dodaj do koszykaSatake Hiroki Zestaw Noży uniwersalny + szefa kuchni
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Hiroki Nóż szefa kuchni 21 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Tworzywo P0M
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 160 gSatake Hiroki Nóż uniwersalny 13,5 cm
Ostrze – stal stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Tworzywo P0M
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 85 gSatake Macaron White Amerykański nóż uniwersalny 14,5 cm
27.87 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż uniwersalny amerykański 14,5 cm
Amerykańska wersja noża do wszystkiego, który został zaprojektowany z myślą o dobrze zorganizowanych szefach kuchni. Perfekcyjnie naostrzone, wypukłe ząbki ułatwiają krojenie tak różnych produktów, jak miękkie pomidory czy chrupiący chleb. Szeroka klinga z zaokrąglonym czubkiem świetnie się też nadaje do smarowania pieczywa, np. masłem lub dżemem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,8 cm
Długość ostrza – 14,5 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 95 gTojiro DP3 Zestaw Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
210.58 € Dodaj do koszykaTojiro DP3 Zestaw Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 62 gDane techniczne Santoku 17 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 175 gHideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 24 cm
226.98 € Dodaj do koszykaHideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Satin Yanagi 24 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61-63 HRC
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 147 gHideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
351.13 € Dodaj do koszykaHideo Kitaoka Nóż Shirogami Satin Yanagi 27 cm
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61-63 HRC
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – jednostronny
Waga – ok. 172 gTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10
465.91 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17 cm VG-10
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 214 gTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm VG-10
327.70 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji YBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13 cm VG-10
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25, cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Waga – ok. 133 gTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm VG-10
479.96 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17cm VG-10
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Waga – ok. 214 gTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż uniwersalny 13cm R-2
538.52 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny uniwersalny 13 cm R-2
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Waga – ok. 133 gTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż Bunka 17cm R-2
655.64 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji WBB Ręcznie kuty nóż kuchenny Bunka 17 cm R-2
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 61 warstwowa rdzeń R2
Rękojeść – kość bycza
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 214 gEuropejski widelec do mięsa | Global GF-24
93.46 € Dodaj do koszykaEuropejski widelec do mięsa | Global GF-24
Europejski widelec marki Global do porcjowania mięsa, ostrze jest wykonane z jednego kawałka stali, z unikalną wypukłą krawędzią zapewniającą niezrównaną wydajność dwa ostrza świetnie trzymają pieczeń, aby się nie zsunęła.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna Cromova 18
Twardość ostrza – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość ostrza – 2,6 cm
Grubość głowni – 7 mm
Waga – 151 gTojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
177.79 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 8,0 mm
Waga – ok. 317 g
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa