Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 61–80 z 158 wyników

Produktow na stronie
  • Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 24 cm

    63.01  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 24 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 29,5 x 4,9 x 1,0 cm
    Waga – 44 g

  • Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 27 cm

    63.01  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 27 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 29,5 x 6,3 x 1,0 cm
    Waga – 52 g

  • Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 11 cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 11 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 16,0 x 3,9 x 1,1 cm
    Waga – 18 g

  • Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 15 cm

    51.30  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 15 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 19,0 x 4,0 x 1,0 cm
    Waga – 21 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

    320.68  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 6,0 cm
    Grubość klingi – 7,1 mm
    Waga – ok. 383 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm

    407.35  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 7,0 cm
    Grubość klingi – 7,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 571 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

    620.51  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 45,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 7,3 cm
    Grubość klingi – 8,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 690 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm

    88.78  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 78 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 44,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 218 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm

    351.13  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 27 cm

    Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 193 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

    264.46  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm

    Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 32,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 162 g

  • Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Bunka 18cm

    339.42  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Bunka 18cm

    Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.

    Dane techniczne:

    Ostrze –  laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
    Twardość – 63-65 HRC
    Długość całkowita – 34, cm
    Długość ostrza –  18,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 167 g

  • Global kamień do ostrzenia 240/1000 L

    58.33  Dodaj do koszyka

    Global kamień do ostrzenia 240/1000 L

    Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 18,0 x 6,2 x 3,0 cm
    Gradacja – 240/1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 713 g

    Made in Japan

  • Global kamień do ostrzenia 240/1000 S

    46.61  Dodaj do koszyka

    Global kamień do ostrzenia 240/1000 S

    Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 17,8 x 5,1 x 3,0 cm
    Gradacja – 240/1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 577 g

    Made in Japan

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

    175.45  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm

    Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 4,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 110 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    245.72  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż uniwersalny 15cm

    175.45  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 98 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    271.49  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Drewniany pokrowiec “Saya” na nóż Sujihiki 27cm

    70.04  Dodaj do koszyka

    Drewniany pokrowiec “Saya” na nóż Sujihiki 27cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna z czerwonej magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.

    Lista pasujących modeli Mcusta Zunmai:

    Seria Classic Pro Zebra: HFZ-8011D
    Seria Classic Pro Flame: HFR-8011D
    Seria Classic Corian: HKC-3011D
    Seria Classic Premium: HKI-3011D
    Seria Supreme Twisted: TZX2-4011V
    Seria Modern: HBB-6011M
    Seria Hybrid: HZ2-3011V
    Seria Ultimate Unkai: ZUU-1111D
    Seria Exceed: ZPBK-7011M
    Seria Forest: HBG-6011M
    Seria Classic Pakka: HKB-3011M
    Seria Classic Corian AUS-8: HKC-3011M

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż uniwersalny 15cm

    222.30  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,3 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 96 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

158 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top