Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 61–80 z 158 wyników
Dreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 24 cm
63.01 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 24 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Dane techniczne:
Wymiary – 29,5 x 4,9 x 1,0 cm
Waga – 44 gDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 27 cm
63.01 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Sujihiki 27 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Dane techniczne:
Wymiary – 29,5 x 6,3 x 1,0 cm
Waga – 52 gDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 11 cm
44.27 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 11 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Dane techniczne:
Wymiary – 16,0 x 3,9 x 1,1 cm
Waga – 18 gDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 15 cm
51.30 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż uniwersalny 15 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Dane techniczne:
Wymiary – 19,0 x 4,0 x 1,0 cm
Waga – 21 gTojiro Shirogami Nóż Deba 21cm
320.68 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 6,0 cm
Grubość klingi – 7,1 mm
Waga – ok. 383 gTojiro Shirogami Nóż Deba 24cm
407.35 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 7,0 cm
Grubość klingi – 7,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 571 gTojiro Shirogami Nóż Deba 27cm
620.51 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 45,0 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 7,3 cm
Grubość klingi – 8,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 690 gTojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm
88.78 € Dodaj do koszykaTojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – ok. 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 78 gTojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm
231.66 € Dodaj do koszykaNóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 44,0 cm
Długość ostrza – 30,0 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 218 gHideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kiritsuke 27cm
351.13 € Dodaj do koszykaHideo Kitaoka Nóż kuchenny Shirogami Kiritsuke 27 cm
Japoński nóż kuchenny mistrza Hideo Kitaoka, noże Kiritsuke to profesjonalne japońskie noże ostrzone jednostronnie. Idealny wybór do przygotowywania sushi, filetowania ryb oraz warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61-63 HRC
Długość całkowita – 41,0 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – 3,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 193 gHideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm
264.46 € Dodaj do koszykaHideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Kamagata Usuba 18cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61-63 HRC
Długość całkowita – 32,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 162 gMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Bunka 18cm
339.42 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Bunka 18cm
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż kuchenny Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
Twardość – 63-65 HRC
Długość całkowita – 34, cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 167 gGlobal kamień do ostrzenia 240/1000 L
58.33 € Dodaj do koszykaGlobal kamień do ostrzenia 240/1000 L
Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia.
Dane techniczne:
Wymiary – 18,0 x 6,2 x 3,0 cm
Gradacja – 240/1000
Podstawka w zestawie – tak
Waga – 713 gMade in Japan
Global kamień do ostrzenia 240/1000 S
46.61 € Dodaj do koszykaGlobal kamień do ostrzenia 240/1000 S
Kamienie wodne firmy Global to uniwersalny zestaw gradacji do każdej kuchni. Niższa gradacja #240 posłuży do naprawy mocno zużytego ostrza, a gradacja #1000 pozwoli uzyskać świetną krawędź do pracy. W zestawie znajduje się gumowa podkładka pod kamień która nieco podwyższa powierzchnię ostrzącą I zapobiega niekontrolowanemu ślizganiu się kamienia.
Dane techniczne:
Wymiary – 17,8 x 5,1 x 3,0 cm
Gradacja – 240/1000
Podstawka w zestawie – tak
Waga – 577 gMade in Japan
Hideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm
175.45 € Dodaj do koszykaHideo Kitaoka Shirogami Satin Nóż Kamagata Usuba 12 cm
Usuba to brat bliźniak nakiri, jego przeznaczeniem jest plastrowanie warzyw i cięcie ich na drobne kawałki. W przeciwieństwie do nakiri, usuba jest ostrzona jednostronnie. Wielu kucharzy uważa to za zaletę ze względu na prostotę ostrzenia tego typu noża. Kamagata tym różni się od tradycyjnej usuby, że posiada półokrągły czubek ostrza – bardzo podobny kształtem do santoku. Znacznie ułatwia on rolowanie warzyw w celach dekoracyjnych i cięcie ich na drobne plasterki.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
Rękojeść – drewno różane
Twardość – 61-63 HRC
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 4,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 110 gMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm
245.72 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż uniwersalny 15cm
175.45 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 98 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
271.49 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gDrewniany pokrowiec “Saya” na nóż Sujihiki 27cm
70.04 € Dodaj do koszykaDrewniany pokrowiec “Saya” na nóż Sujihiki 27cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna z czerwonej magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Lista pasujących modeli Mcusta Zunmai:
Seria Classic Pro Zebra: HFZ-8011D
Seria Classic Pro Flame: HFR-8011D
Seria Classic Corian: HKC-3011D
Seria Classic Premium: HKI-3011D
Seria Supreme Twisted: TZX2-4011V
Seria Modern: HBB-6011M
Seria Hybrid: HZ2-3011V
Seria Ultimate Unkai: ZUU-1111D
Seria Exceed: ZPBK-7011M
Seria Forest: HBG-6011M
Seria Classic Pakka: HKB-3011M
Seria Classic Corian AUS-8: HKC-3011MMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż uniwersalny 15cm
222.30 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,3 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 96 g