Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 41–60 z 102 wyników
Satake Masamune Nóż Nakiri 16 cm
34.90 € Dodaj do koszykaSatake Masamune Nóż Nakiri 16 cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 113 gSatake Noushu Nóż Nakiri 16cm w drewnianym pudełku
53.64 € Dodaj do koszykaSatake Noushu Nóż Nakiri 16cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 205 gSatake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
63.01 € Dodaj do koszykaSatake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne Nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 104 gDane techniczne Nóż Nakiri:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,1 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gSatake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm w drewnianym pudełku
107.52 € Dodaj do koszykaSatake Unique Shirogami Nóż Nakiri 17cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,4 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 188 gMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm
229.32 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż Nakiri 18cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 209 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm
229.32 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,2 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 187 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm
374.55 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,4 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 185 gMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm
421.40 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – kompozyt corian
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 193 gDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
53.64 € Dodaj do koszykaDreweniana Saya Black ochraniacz na nóż Nakiri 16,5 cm
Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany specjalnie dla marki Mcusta Zunmai. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna magnolii. Jest to niezwykle trwały materiał, który dodatkowo został zabezpieczony specjalnym lakierem.Dane techniczne:
Wymiary – 20,8 x 6,3 x 8,6 cm
Waga – 49 gTojiro Shirogami Nóż Deba 21cm
320.68 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 6,0 cm
Grubość klingi – 7,1 mm
Waga – ok. 383 gTojiro Shirogami Nóż Deba 24cm
407.35 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 7,0 cm
Grubość klingi – 7,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 571 gTojiro Shirogami Nóż Deba 27cm
620.51 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 45,0 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 7,3 cm
Grubość klingi – 8,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 690 gMini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102
88.78 € Dodaj do koszykaMini tasak do sera i ziół 8 cm | Global GS-102
Ten mini-tasaczek firmy Global to, ze względu na szlif, w zasadzie bardzo skrócony nóż typu nakiri. Sprawdzi się doskonale przy siekaniu, krojeniu I szatkowaniu. Otwór w klindze w połączeniu z niewielką wagą pozwala powiesić go nawet na plastikowym haczyku na kuchennej ścianie, by zawsze był pod ręką. Monolityczna konstrukcja, charakterystyczna dla firmy Global, ułatwia utrzymanie tasaczka w czystości.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 18,5 cm
Długość ostrza – 8,0 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 93 gMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm
280.86 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Beyond Aogami Super Nóż Nakiri 16,5cm
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń ze stali węglowej Aogami Super
Rękojeść – skręcona ośmiokątna drewno hinoki
Twardość – 63-65 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,7 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 175 gMcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm
245.72 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 169 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
271.49 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gSatake Nashiji Natural Zestaw Santoku + Nakiri
84.09 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Nashiji Natural Nóż kuchenny Nakiri 16 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 120 gSatake Nashiji Natural Nóż kuchenny Santoku 17 cm
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 90 gSatake Tomoko Zestaw Santoku + Nakiri
55.98 € Dodaj do koszykaZestaw 2 noży Japońskich w drewnianym prezentowym pudełku
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Satake Tomoko Nóż Santoku 17cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 95 gSatake Tomoko Nóż Nakiri 16cm
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 97 gSatake Unique Sai VG-10 Nóż Nakiri 17cm
133.28 € Dodaj do koszykaSatake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-10 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 188 gTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16cm
91.12 € Dodaj do koszykaTamahagane Sakura AUS-6A Nóż Nakiri 16 cm
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6A
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,9 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 158 g