Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 21–40 z 59 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

    320.68  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 6,0 cm
    Grubość klingi – 7,1 mm
    Waga – ok. 383 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm

    407.35  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 7,0 cm
    Grubość klingi – 7,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 571 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

    620.51  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 45,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 7,3 cm
    Grubość klingi – 8,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 690 g

  • Mcusta Zanmai Classic Damascus VG-10 Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    245.72  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Classic Damascus Pakka Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    271.49  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Satake Swordsmith Nóż do pieczywa 21cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Nóż do pieczywa 21cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 35,4 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

    116.89  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do wykrawania elastyczny 16 cm

    Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 125 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21cm

    170.76  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 21 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 180 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24cm

    184.82  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 24 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 39,2 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 195 g

  • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27cm

    203.56  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Sashimi 27 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 42,2cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 3,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnny symetryczny
    Waga – ok. 222 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm

    294.91  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,9 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 155 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm

    351.13  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Zebra Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,1 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 179 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm

    608.79  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Ultimate Aranami Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – pleciona 32 warstwowa stal VG-10 oraz VG-2
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,2 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 156 g

  • Satake Megumi Zestaw 4 noży do steków

    74.72  Dodaj do koszyka

    Zestaw 4 noży do steków w drewnianym pudełku

    Komplet do serwowania steków łączy funkcjonalność tradycyjnego noża stołowego z nożem do porcjowania pieczeni czy wędlin. Jest to doskonały wybór dla pasjonatów mięs. Rękojeści noży zostały wykonane z drewna magnoliowego i zakończone pierścieniem z tworzywa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,7 cm
    Długość ostrza – 11,5 cm
    Szerokość klingi – 1,9 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga noża – ok. 39 g

  • Satake Megumi 420J2 Nóż do pieczywa 20 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Megumi Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,2 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 3,1 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 91 g

  • Satake Satoru Nóż do porcjowania 21 cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Satake Satoru Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm

    Klasyczny nóż do porcjowania, dzięki któremu można schludnie pokroić duże porcje mięsa na plastry lub mniejsze kawałki, a także oddzielić mięso od kości. Idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy jagnięciny. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem do porcjowania i kroić je w poprzek włókien.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,3 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,1 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 151 g

  • Satake Oliver Nóż do pieczywa 20 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Oliver Satake Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – drewno oliwne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,7 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 173 g

  • Satake Macaron White Nóż do pieczywa 20 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Macaron White Satake Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 102 g

  • Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,1 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 104 g

  • Global Nóż do bułek / kanapek | Global GS-61

    86.44  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do bułek / kanapek | Global GS-61

    Praktyczny nóż kuchenny z ząbkowaną krawędzią tnącą, którym można pokroić każdy rodzaj pieczywa, nie przyciskając go nadmiernie do deski. Cienkie ostrze gładko przecina nawet najtwardszą skórkę chleba, a szeroka klinga zwiększa przestrzeń między palcami a powierzchnią do krojenia. Oryginalny nóż do pieczywa marki Global może też służyć do krojenia i podawania kanapek, pomidorów, ananasów oraz innych owoców z twardą skórką.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 108 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

59 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top