Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 41–60 z 171 wyników
Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
133.28 € Dodaj do koszykaKanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 77 gKanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm
37.24 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm
Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-8
Rękojeść -Kebony Maple
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,5 cm
Długość ostrza – 11 cm
Szerokość klingi – 1,8 cm
Grubość klingi – 0,95 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 34 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
53.64 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,23 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 56 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm
77.07 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 1,52 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm
53.64 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,0 cm
Długość ostrza – 10,5 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 66 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
388.61 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm
Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm
393.29 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 217 gTakeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm
465.91 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm
Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi
Rękojeść – drewno żelazne
Twardość – 62 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,0 cm
Długość ostrza – 13,0 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 139 gGlobal Zestaw noży w gładkim bloku 8 częściowy
913.31 € Dodaj do koszykaGlobal Zestaw noży w gładkim bloku 8 częściowy
Zestaw zawiera:
Nóż szefa kuchni 20 cm | Global G-2
Nóż do porcjowania 21 cm | Global G-3
Nóż do warzyw 18 cm | Global G-5
Nóż do pieczywa 22 cm | Global G-9
Nóż do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21
Nóż kuchenny 11 cm | Global GS-1
Nóż do warzyw 14 cm | Global GS-5
Nóż uniwersalny, elastyczny 15 cm | Global GS-11
Stalowy Blok marki Global
Global Zestaw noży w gładkim bloku w kropki 8 częściowy
936.73 € Dodaj do koszykaGlobal Zestaw noży w gładkim bloku w kropki 8 częściowy
Zestaw zawiera:
Nóż szefa kuchni 20 cm | Global G-2
Nóż do porcjowania 21 cm | Global G-3
Nóż do warzyw 18 cm | Global G-5
Nóż do pieczywa 22 cm | Global G-9
Nóż do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21
Nóż kuchenny 11 cm | Global GS-1
Nóż do warzyw 14 cm | Global GS-5
Nóż uniwersalny 15cm | Global G-103
88.78 € Dodaj do koszykaNóż uniwersalny 15cm | Global G-103
Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 26,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 113 gTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
323.02 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,2 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 228 gTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
301.94 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 184 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm
397.98 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,7 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 194 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
130.94 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gSatake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
121.57 € Dodaj do koszykaSatake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce.
Dane techniczne Nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo sztuczne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,9 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,1 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 103 gDane techniczne Nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo sztuczne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,9 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 gDane techniczne Nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo sztuczne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 27,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,4 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 66 gSatake Masamune Zestaw Nóż Santoku + uniwersalny
70.04 € Dodaj do koszykaSatake Masamune Zestaw Nóż Santoku + uniwersalny
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne Nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 82 gDane techniczne Nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 39 gSatake Megumi Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku
154.37 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku
Noże kuchenne z serii Satake Megumi to doskonałe wprowadzenie do noży japońskich. Świetne klingi wykonane ze stali nierdzewnej 420J2 o twardości 56 HRC, którą cechuje świetna odporność na korozję oraz łatwość ostrzenia. Rękojeść zabezpieczono pierścieniem z tworzywa, który zapobiega wysunięciu się klingi. Niska waga noża sprawia, że nawet podczas długiej pracy nasza dłoń się nie męczy. Jest to doskonały wybór dla osób ceniących w kuchni proste rozwiązania ze świetnymi właściwościami noży.
W skład zestawu wchodzi:
Satake Megumi 420J2 Nóż do pieczywa 20 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Szefa kuchni 21 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Santoku 17 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Nakiri 16 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż uniwersalny 12 cm
Satake Megumi 420J2 Nóż Ajikiri 9 cmSatake Noushu Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
161.39 € Dodaj do koszykaSatake Noushu Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 20 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce.
Dane techniczne Nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 187 gDane techniczne Nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 30,3 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 188 gDane techniczne Nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 gSatake Noushu Zestaw Nóż Uniwersalny + Szefa
107.52 € Dodaj do koszykaSatake Noushu Zestaw Nóż Uniwersalny + Szefa
Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 20 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 187 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 g