Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 101–113 z 113 wyników

Produktow na stronie
  • Nóż do obierania 10cm | Global GS-7

    79.41  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 10 cm | Global GS-7

    Krótki nóż z trójkątną klingą, służący głównie do obierania owoców i warzyw oraz do wykonywania z nich dekoracji. Doskonale się sprawdza w pracy z małymi i średnimi produktami, gdy trzeba np. wydrążyć paprykę, pokroić czosnek w plasterki czy oczyścić karczochy. Ze względu na praktyczną długość ostrza nóż można wykorzystać na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 93 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

    198.87  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

    Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,2 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – ok. 2,2 mm
    Waga – ok. 240 g

     

  • Nóż do obierania 8cm | Global GSF-46

    39.59  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 8 cm | Global GSF-46

    Nóż przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, lekko poszerzone ostrze jest wyjątkowo komfortowe w użyciu, a wygodna, płaska rękojeść ułatwia kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa
    Twardość ostrza – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 20,0 cm
    Długość ostrza – 8 cm
    Szerokość klingi – 2,1 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 62 g 

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż do obierania 9cm

    98.15  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Shippu 

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,2 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 35 g

     

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 12cm

    100.49  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 12cm

    Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,9 cm
    Długość ostrza –12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Waga – ok. 60 g

     

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

    126.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,4 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4 cm
    Grubość klingi – ok. 3,4 mm
    Waga – ok. 120 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż do obierania 9cm

    65.35  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie, cienkie ostrze pozwala na swobodne manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,2 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 35 g

  • Nóż do obierania 8 cm | Global GSF-15

    39.59  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 8 cm | Global GSF-15

    Nieduży nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 19,0 cm
    Długość ostrza – 8 cm
    Szerokość klingi – 1,0 cm
    Grubość klingi – 1,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 60 g 

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do obierania 9 cm | Global GS-38

    60.67  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 9 cm | Global GS-38

    Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie odczuwając przy tym znużenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 19,5 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 1,5 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 61 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

  • Nóż do wykrawania, elastyczny 16cm | Global G-21

    100.49  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21

    Specjalistyczny, bardzo lekki nóż, dzięki któremu usuwanie kości z mięsa, drobiu czy ryb staje się łatwiejsze i szybsze. Wąska, elastyczna krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki jednolitej konstrukcji drobiny produktów nie pozostają w rękojeści.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza –16 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 120 g

    Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.

     

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    135.63  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,7 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do wykrawania 15cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do wykrawania Tojiro Flash 15 cm

    Specjalistyczny nóż, którym można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić mięso od kości. Wąska, cienka krawędź pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a dzięki wielowarstwowej stali ostrze zachowuje niezbędną elastyczność.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do obierania 9cm

    109.86  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania Tojiro Flash 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/-1 
    Długość całkowita – 19,6 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 70 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

113 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top