Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 21–40 z 113 wyników
Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm
355.81 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż do obierania 10cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,0 cm
Długość ostrza – 10,0 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 67 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm
393.29 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 217 gNóż do obierania 10cm | Global G-104
84.09 € Dodaj do koszykaNóż do obierania 10cm | Global G-104
Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 22,5 cm
Długość ostrza – 10,0 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 126 gTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
323.02 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,2 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 228 gTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
301.94 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 184 gMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm
397.98 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,7 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 194 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
130.94 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gTojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny Tojiro Pro do obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20,5 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 64 gSatake Black Ash Nóż do obierania 9 cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Black Ash Nóż do obierania 9 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno jesion
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 19,2 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 60 gSatake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm
44.27 € Dodaj do koszykaSatake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno jesion
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 77 gSatake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
140.31 € Dodaj do koszykaSatake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce oraz Nóż do obierania 9 cm idealny do obróbki małych powierzchni.
Dane techniczne Nóż Santoku:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno jesion
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 150 gDane techniczne Nóż uniwerasalny:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno jesion
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 77 gDane techniczne Nóż do obierania:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno jesion
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 19,2 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 60 gSatake Daichi Nóż uniwersalny 13,5cm
91.12 € Dodaj do koszykaSatake Daichi Nóż uniwersalny 13,5 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 82 gSatake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm
23.19 € Dodaj do koszykaSatake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 48 gSatake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno brzoza
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 39 gSatake Noushu Nóż uniwersalny 13,5cm w drewnianym pudełku
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Noushu Nóż uniwersalny 13,5cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 94 gSatake Sword Smith Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku
177.79 € Dodaj do koszykaSatake Sword Smith Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku
Seria noży kuchennych Satake Sword Smith to idealne ekonomiczne rozwiązanie w kuchni, zastosowana stal molibdenowa o twardości 56-58 HRC, jest bardzo łatwa w ostrzeniu oraz konserwacji. Dodatkowo zastosowana rękojeść wykonana z polipropylenu, jest łatwa w czyszczeniu oraz ma właściwości antybakteryjne.
W skład zestawu wchodzi:
Satake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm
Satake Sword Smith Nóż Santoku 17 cm
Satake Sword Smith Nóż Mini Santoku 15 cm
Satake Sword Smith Nóż uniwersalny 12 cm
Satake Sword Smith Nóż do pieczywa 21 cm
Satake Sword Smith Nóż do obierania 9 cmMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm
374.55 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,4 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 185 gTojiro Shirogami Nóż Deba 21cm
320.68 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,5 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 6,0 cm
Grubość klingi – 7,1 mm
Waga – ok. 383 gTojiro Shirogami Nóż Deba 24cm
407.35 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 7,0 cm
Grubość klingi – 7,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 571 gTojiro Shirogami Nóż Deba 27cm
620.51 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 45,0 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 7,3 cm
Grubość klingi – 8,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 690 g