Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 41–60 z 117 wyników
Uniwersalny nóż do Sushi 14,5cm | Global GS-82
76.13 € Dodaj do koszykaPoręczny, wszechstronny nóż, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 26,4 cm
Długość ostrza – 14,5 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 82 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Global Zestaw noży w gładkim bloku 11cz.
1,053.85 € Dodaj do koszykaGlobal Zestaw noży w gładkim bloku 11 częściowy
Zestaw zawiera:
Nóż szefa kuchni 20 cm | Global G-2
Nóż do porcjowania 21 cm | Global G-3
Nóż do warzyw 18 cm | Global G-5
Nóż do pieczywa 22 cm | Global G-9
Nóż do wykrawania, elastyczny 16 cm | Global G-21
Nóż kuchenny 11 cm | Global GS-1
Nóż do warzyw 14 cm | Global GS-5
Nóż uniwersalny, elastyczny 15 cm | Global GS-11
Nóż do obierania 8 cm | Global GSF-15
Nóż uniwersalny 11 cm | Global GSF-22
Global Ceramiczny musak 24 cm | Global G-45
Stalowy Blok marki Global
Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde, wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
Satake Satoru Zestaw 3 noży kuchennych
112.20 € Dodaj do koszykaZestaw 3 noży kuchennych Satake Satoru w drewnianym pudełku
Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce oraz nóż do obiernia idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.
Dane techniczne nóż Szefa kuchni:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,1 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 2,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 173 gDane techniczne nóż uniwersalny:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 25 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gDane techniczne nóż do obierania:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,7 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 70 gTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
84.09 € Dodaj do koszykaTojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,3 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 43 gSatake Megumi 420J2 Nóż do pieczywa 20 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,2 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 91 gSatake Megumi 420J2 Nóż uniwersalny 12 cm
20.85 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,3 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 gSatake Satoru Nóż do obierania 10 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny do obierania 10 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,7 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 1,9 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 70 gSatake Satoru Nóż Sashimi 21 cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Satoru Nóż kuchenny Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,8 cm
Długość ostrza – 20,8 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 182 gBunmei Nóż do obierania 9cm
67.70 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż do obierania 9 cm
Japoński nóż kuchenny przeznaczony do obierania owoców i warzyw, pomocny także w czynnościach wymagających niecodziennej precyzji, takich jak szypułkowanie truskawek, oprawianie krewetek czy dekoracyjne nacinanie pieczarek. Cienkie, ostro zakończone ostrze połączone z wygodną, płaską rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem i eliminuje uczucie dyskomfortu.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnoliowe
Twardość – 56-57 HRC
Długość całkowita – 21,8 cm
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 55 gSatake Oliver Nóż do pieczywa 20 cm
53.64 € Dodaj do koszykaOliver Satake Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – drewno oliwne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 34,7 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 173 gSatake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
32.56 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 110 gSatake Sword Smith Nóż uniwersalny 12cm
25.53 € Dodaj do koszykaSword Smith Satake Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 3,5 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symrtyczny
Waga – ok. 54 gSatake Macaron White Nóż do pieczywa 20 cm
27.87 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 102 gSatake Macaron White Nóż uniwersalny 12 cm
23.19 € Dodaj do koszykaMacaron White Satake Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 46 gSatake Saku Nóż do pieczywa 20 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,1 cm
Długość ostrza – 20 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 104 gSatake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
27.87 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 86 gSatake Saku Nóż uniwersalny 12 cm
20.85 € Dodaj do koszykaSatake Saku Nóż uniwersalny 12 cm
Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
Rękojeść – polipropylen
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,4 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,7 cm
Grubość klingi – 1,1 mm
Sposób ostrzenia – dwustronny
Waga – ok. 49 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
51.30 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,7 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 2,3 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
39.59 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 102 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
34.90 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – ok. 23 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 80 g