Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 21–40 z 117 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do obierania 9cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro do obierania 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 20,5 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 64 g

  • Satake Black Ash Nóż do obierania 9 cm

    41.93  Dodaj do koszyka

    Satake Black Ash Nóż do obierania 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 19,2 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 60 g

  • Satake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm

    44.27  Dodaj do koszyka

    Satake Black Ash Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 77 g

  • Satake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    140.31  Dodaj do koszyka

    Satake Black Ash Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce oraz Nóż do obierania 9 cm idealny do obróbki małych powierzchni.

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

    Dane techniczne Nóż uniwerasalny:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 77 g

    Dane techniczne Nóż do obierania:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno jesion
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 19,2 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 60 g

  • Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5cm

    91.12  Dodaj do koszyka

    Satake Daichi Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 69 warstwowa rdzeń MVS10Cob
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 82 g

  • Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Macaron Pink Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 48 g

  • Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 20,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 79 g

  • Satake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 39 g

  • Satake Noushu Nóż uniwersalny 13,5cm w drewnianym pudełku

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Noushu Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Satake Sword Smith Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku

    177.79  Dodaj do koszyka

    Satake Sword Smith Zestaw 6 noży w drewnianym pudełku

    Seria noży kuchennych Satake Sword Smith to idealne ekonomiczne rozwiązanie w kuchni, zastosowana stal molibdenowa o twardości 56-58 HRC, jest bardzo łatwa w ostrzeniu oraz konserwacji. Dodatkowo zastosowana rękojeść wykonana z polipropylenu, jest łatwa w czyszczeniu oraz ma właściwości antybakteryjne.

    W skład zestawu wchodzi:

    Satake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm
    Satake Sword Smith Nóż Santoku 17 cm
    Satake Sword Smith Nóż Mini Santoku 15 cm
    Satake Sword Smith Nóż uniwersalny 12 cm
    Satake Sword Smith Nóż do pieczywa 21 cm
    Satake Sword Smith Nóż do obierania 9 cm

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm

    184.82  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm

    Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,5 cm|
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 76 g

  • Satake Black Nóż do obierania 10 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Black Nóż do obierania 10 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,1 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 52 g

  • Satake Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Satake Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi –  1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

  • Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Black Nóż Sashimi Yanagiba 21cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,6 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,1 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 109 g

  • Satake Swordsmith Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Black Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 68 g

  • Satake Swordsmith Nóż do obierania 9cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 20,6 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 40 g

  • Satake Swordsmith Nóż do pieczywa 21cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Nóż do pieczywa 21cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 35,4 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 105 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż do obierania 9cm

    187.16  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Splash Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,2 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 76 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do obierania 9cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 20,3 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9cm

    79.41  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż do obierania 9 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek noża do obierania pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,0 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 81 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

117 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top