Noże kuchenne

Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.


Wyświetlanie 41–60 z 189 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    51.30  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,8 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 75 g

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm

    123.91  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – Micarta
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 86 g

  • Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm

    374.55  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji SRS-13 Nóż uniwersalny 13 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
    Rękojeść – róg jeleni
    Twardość – 64 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25 cm
    Długość ostrza – 13,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,88 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 132 g

  • Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm

    133.28  Dodaj do koszyka

    Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 77 g 

  • Kanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    Kanetsune AUS-8 Nóż kuchenny uniwersalny ząbkowany 11 cm

    Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-8
    Rękojeść -Kebony Maple
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,5 cm
    Długość ostrza – 11 cm
    Szerokość klingi – 1,8 cm
    Grubość klingi – 0,95 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 34 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,23 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 56 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm

    77.07  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 1,52 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 118 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,0 cm
    Długość ostrza – 10,5 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 66 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    388.61  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 94 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm

    393.29  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 217 g

  • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    465.91  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Uniwersalny 13cm

    Poręczny uniwersalny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,0 cm
    Długość ostrza – 13,0 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 139 g

  • Nóż uniwersalny 15cm | Global G-103

    88.78  Dodaj do koszyka

    Nóż uniwersalny 15cm | Global G-103

    Praktyczny nóż kuchenny uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 26,5 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 113 g

  • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

    323.02  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,2 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 228 g

  • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

    301.94  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 184 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm

    397.98  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai VG-10 Splash Nóż Sujihiki 27cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal rdzeń VG-10
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,7 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 194 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż do porcjowania 21cm

    130.94  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro do porcjowania 21 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Satake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    121.57  Dodaj do koszyka

    Satake Black Zestaw 3 noży w drewnianym pudełku

    Zestaw 3 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni. Nóż Santoku 17 cm przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. 

    Dane techniczne Nóż Szefa kuchni:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,9 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,9 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

    Dane techniczne Nóż uniwersalny:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi –  1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

  • Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Sashimi 20,5 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 20,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 79 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

189 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top