Noże kuchenne
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.
Wyświetlanie 1–20 z 204 wyników
Tojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
77.07 € Dodaj do koszykaTojiro Basic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Rękojeść – pakkawood
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Waga – ok. 128 gTojiro Basic VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm
58.33 € Dodaj do koszykaTojiro Basic VG-10 Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Rękojeść – pakkawood
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – ok. 1,5 mm
Waga – ok. 68 gSatake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
46.61 € Dodaj do koszykaSatake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – Rdzewna stal SK-5
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 62 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 80 gKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż uniwersalny 13,5 cm + Saya
465.91 € Dodaj do koszykaKanetsune Namishibuki SG-2 Nóż uniwersalny 13,5 cm + Saya
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 65 gTojiro Classic VG-10 Nóż Bunka 16 cm
121.57 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż Bunka 16 cm
Bunka to uniwersalny nóż kuchenny, dzięki wysokiemu ostrzu nóż Bunka nadaje się szczególnie do krojenia warzyw lub owoców, a trójkątny obszar końcówki jest szczególnie przydatny do szczegółowej pracy i cięcia ryb lub mięsa.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 1,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 180 gTojiro Shirogami Nóż Sashimi 24 cm
135.63 € Dodaj do koszykaNóż Sashimi 24 cm Tojiro Shirogami
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 2,8 mm
Waga – ok. 131 gTojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm
107.52 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardośc – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,2 cm
Długość ostrza – 11,5 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Waga – ok. 70 gSatake S/D 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 24cm
37.24 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Yanagi-Sashimi 24 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 38,5 cm
Długość ostrza – 24 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 102 gSatake Nashiji Natural Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
44.27 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji Natural Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 33,3 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny symetryczny
Waga – ok. 70 gTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 18cm
105.17 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż uniwersalny 18cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28,9 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 3,1 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 80 gTojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm
128.60 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do pieczywa 21,5 cm
Wykonany z japońską starannością nóż kuchenny, który świetnie sobie radzi zarówno z twardą skórką świeżego chleba, jak i z miękkim puchem gorącej bułki. Nóż do pieczywa posiada długie ostrze, które pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 35 cm
Długość ostrza – 21,5 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 180 gTamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny
121.57 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny
pecjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 145 gSatake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm
32.56 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 12 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
Waga – ok. 115 gSatake Sakura Nóż do pieczywa 20 cm
58.33 € Dodaj do koszykaSatake Sakura Nóż do pieczywa 20 cm
Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo abs
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 20,0 cm
Szerokość klingi – 2,9 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 183 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
135.63 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Black
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 100 gTojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm
173.10 € Dodaj do koszykaNóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 3,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 165 gTojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm
67.70 € Dodaj do koszykaTojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – żywica elastomerowa
Twardość – 57-59 HRC
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 128 gTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm
224.64 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,2 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 220 gTojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm
135.63 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm
Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,8 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – ok. 3,1 mm
Waga – ok. 180 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
86.44 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Zen Black
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,7 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 40 g
Noże kuchenne: precyzyjne, wielozadaniowe, wysokiej jakości. Niezbędne w każdej kuchni. Idealne do cięcia, siekania, filetowania.