Tojiro Zen to seria noży kuchennych, które są harmonią elegancji i funkcjonalności. Wykonane z wysokiej jakości stali i starannie wykończone, noże z serii Zen zapewniają doskonałą ostrość i trwałość. Ich ergonomiczny uchwyt zapewnia komfort i pewny chwyt podczas krojenia i siekania. Seria Tojiro Zen to wybór dla tych, którzy cenią sobie nie tylko wysoką jakość, ale także estetykę w kuchni.
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardośc – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 22,2 cm Długość ostrza – 11,5 cm Szerokość klingi – 3,6 cm Grubość klingi – ok. 3 mm Waga – ok. 70 g
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/-1 Długość całkowita – 35,2 cm Długość ostrza – 21 cm Szerokość klingi – 3,6 cm Grubość klingi – ok. 2,5 mm Waga – ok. 100 g
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30,5 cm Długość ostrza – 16,5 cm Szerokość klingi – 5 cm Grubość klingi – ok. 2,4 mm Waga – ok. 130 g
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 29,4 cm Długość ostrza – 15,5 cm Szerokość klingi – 4 cm Grubość klingi – ok. 3,4 mm Waga – ok. 120 g
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 25 cm Długość ostrza – 13 cm Szerokość klingi – 2,8 cm Grubość klingi – ok. 2 mm Waga – ok. 40 g
Tojiro Zen to seria noży kuchennych, które są harmonią elegancji i funkcjonalności. Wykonane z wysokiej jakości stali i starannie wykończone, noże z serii Zen zapewniają doskonałą ostrość i trwałość. Ich ergonomiczny uchwyt zapewnia komfort i pewny chwyt podczas krojenia i siekania. Seria Tojiro Zen to wybór dla tych, którzy cenią sobie nie tylko wysoką jakość, ale także estetykę w kuchni.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności