Tojiro Zen to seria noży kuchennych, które są harmonią elegancji i funkcjonalności. Wykonane z wysokiej jakości stali i starannie wykończone, noże z serii Zen zapewniają doskonałą ostrość i trwałość. Ich ergonomiczny uchwyt zapewnia komfort i pewny chwyt podczas krojenia i siekania. Seria Tojiro Zen to wybór dla tych, którzy cenią sobie nie tylko wysoką jakość, ale także estetykę w kuchni.
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30,5 cm Długość ostrza – 16,5 cm Szerokość klingi – 5 cm Grubość klingi – ok. 2,5 mm Waga – ok. 115 g
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 38,5 cm Długość ostrza – 24 cm Szerokość klingi – 4,8 cm Grubość klingi – ok. 2,3 mm Waga – ok. 160 g
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30,5 cm Długość ostrza – 16,5 cm Szerokość klingi – 5 cm Grubość klingi – ok. 2,4 mm Waga – ok. 130 g
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 34,5 cm Długość ostrza – 21 cm Szerokość klingi – 2,8 cm Grubość klingi – ok. 2,9 mm Waga – ok. 100 g
Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 32 cm Długość ostrza – 18 cm Szerokość klingi – 4,5 cm Grubość klingi – ok. 2,4 mm Waga – ok. 115 g
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 35 cm Długość ostrza – 21 cm Szerokość klingi – 4,5 cm Grubość klingi – ok. 2,5 mm Waga – ok. 120 g
Tojiro Zen to seria noży kuchennych, które są harmonią elegancji i funkcjonalności. Wykonane z wysokiej jakości stali i starannie wykończone, noże z serii Zen zapewniają doskonałą ostrość i trwałość. Ich ergonomiczny uchwyt zapewnia komfort i pewny chwyt podczas krojenia i siekania. Seria Tojiro Zen to wybór dla tych, którzy cenią sobie nie tylko wysoką jakość, ale także estetykę w kuchni.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności