Tojiro
Wyświetlanie 21–40 z 144 wyników
Tojiro Zen Black VG-10 Nóż do porcjowania 21cm
135.02 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Black
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Waga – ok. 100 gTojiro Shirogami Nóż Sashimi 27 cm
172.33 € Dodaj do koszykaNóż Sashimi 27 cm Tojiro Shirogami
Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 3,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 165 gTojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm
67.39 € Dodaj do koszykaTojiro Color Nóż do wykrawania 15 cm
Specjalistyczny nóż kuchenny, dzięki któremu można skutecznie i w szybkim tempie oddzielić surowe lub ugotowane mięso od skóry, włókien czy kości, a także zdjąć skórę z ryb. Wąska, cienka krawędź noża do wykrawania pozwala ciąć precyzyjnie w najciaśniejszych miejscach, a lekko zakrzywione ostrze pomaga zminimalizować straty jadalnych części.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – żywica elastomerowa
Twardość – 57-59 HRC
Długość całkowita – 28,5 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 128 gTojiro Shippu Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
242.29 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu Black
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,8 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 120 gTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm
223.63 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do porcjowania 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,2 cm
Długość ostrza – 27 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – ok. 2,2 mm
Waga – ok. 220 gTojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm
135.02 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż do trybowania drobiu 15cm
Specjalistyczny, lekki nóż kuchenny w stylu japońskim (Honesuki), dzięki któremu można fachowo oddzielić mięso od kości i usunąć zanieczyszczenia, nie tracąc wartościowego produktu. Prosta krawędź zakończona ostrym czubkiem gwarantuje precyzyjne cięcia, a sztywne, trójkątne ostrze z szeroką piętą ułatwia pracę z chrząstkami czy stawami.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27,8 cm
Długość ostrza – 15 cm
Szerokość klingi – 3,8 cm
Grubość klingi – ok. 3,1 mm
Waga – ok. 180 gTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
128.02 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,7 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 170 gTojiro Zen Black VG-10 Nóż uniwersalny 13cm
86.05 € Dodaj do koszykaNóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Zen Black
Wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do pracy z produktami małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,7 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 40 gTojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
347.22 € Dodaj do koszykaTojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,8 mm
Waga – ok. 62 gDane techniczne Santoku 17 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 175 gDane techniczne Szefa kuchni 21 cm
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34 cm
Długość ostrza – 21 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm
163.00 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 17,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Waga – ok. 177 gTojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm
293.59 € Dodaj do koszykaTojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm
Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne nóż uniwersalny 13 cm
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,1 cm
Długość ostrza – 13 cm
Szerokość klingi – 2,8 cm
Grubość klingi – ok. 1,4 mm
Waga – ok. 55 gDane techniczne Santoku 16,5 cm
Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 175 gTojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
302.92 € Dodaj do koszykaTojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm
Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.
Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,9 cm
Długość ostrza –12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,6 mm
Waga – ok. 60 gDane techniczne Santoku 17 cm
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 2 mm
Waga – ok. 175 gTojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
358.88 € Dodaj do koszykaTojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 52,3 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Waga – ok. 186 gTojiro Zen VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
223.63 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 42,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 2,4 mm
Waga – ok. 193 gTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
316.91 € Dodaj do koszykaTojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 41,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – 3,3 mm
Waga – 325 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 18 cm
163.00 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Waga – ok. 173 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm
123.36 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż uniwersalny 13,5 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – Micarta
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,5 cm
Długość ostrza – 13,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – ok. 1,9 mm
Waga – ok. 86 gTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
163.00 € Dodaj do koszykaTojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
Rękojeść – micarta
Twardość – 60 HRC +/-1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,7 mm
Waga – ok. 190 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
536.11 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 259 gTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
419.51 € Dodaj do koszykaTojiro Atelier Classic VG-10 Nóż szefa kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – ręcznie kuta warstwowa stal nierdzewna – rdzeń VG-10
Rękojeść: eco wood
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,2 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – ok. 2,4 mm
Waga – ok. 180 g