Santoku - azjatycki szef kuchni

Wyświetlanie 21–40 z 94 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    347.98  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 62 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

    Dane techniczne Szefa kuchni 21 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm

    163.36  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Waga – ok. 177 g

  • Tojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm

    294.23  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm

    Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 13 cm

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,1 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,4 mm
    Waga – ok. 55 g

    Dane techniczne Santoku 16,5 cm

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    303.58  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,9 cm
    Długość ostrza –12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Waga – ok. 60 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    210.10  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Shirogami#2 Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali hartowane do twardości 61 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 173 g

    Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm

    Ostrze – stal rdzewna Shirogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Satake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri

    261.51  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Sai VG-10 Zestaw Nóż Santoku +Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane znierdzewnej stali hartowane do twardości 60 HRC. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Unique Sai Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 173 g

    Satake Unique Sai Nóż Nakiri 17cm

    Ostrze – stal nierdzewna VG-10
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 188 g

  • Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm

    172.70  Dodaj do koszyka

    Kanetsune YH-3000 Aogami#2/SS Nóż Santoku 18 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy rdzeń ze stali rdzewnej Aogami#2 okuty stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 158 g 

  • Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Santoku 18 cm

    44.17  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Santoku 18 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany przez Kanetsune. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna, które dodatkowo zostało zabezpieczone specjalnym lakierem.

    Lista pasujących noży:

    – KC-147
    KC-313
    KC-318
    KC-352
    KC-951

    Dane techniczne:

    Wymiary – 20,5 x 4,6 x 1,0 cm
    Waga – ok. 40 g

  • Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya

    677.49  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Namishibuki SG-2 Nóż Santoku 18 cm + Saya

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Do noża dołączona jest Saya – drewniana pochwa na nóż.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń szybkotnąca stal proszkowa SG2 okuta stalą nierdzewną
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 2,05 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 139 g

     

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    65.20  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 121 g

     

  • Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm

    83.90  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58-59 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 162 g

  • Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    125.96  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 3000 VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść: drewno pakka
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

    74.55  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 1000 Shiro-2/SS Nóż Santoku 16,5cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Shiro-2 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 61-64 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 146 g

  • Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    420.43  Dodaj do koszyka

    Tojiro Atelier Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – ręcznie kuta stal nierdzewna przez mistrza Tomo Matsumura – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 209 g

  • Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

    607.38  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji IW Aogami#2 Color Nóż Santoku 18cm

    Japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szeroką klingę, na którą można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść do salaterki lub na patelnię. Nóż Santoku doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 11 warstwowa stal, rdzewny rdzeń Blue Steel #2 okuty 10 warstwami stali nierdzewnej, mosiądzu i miedzi 
    Rękojeść – drewno żelazne
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga  ok. 232 g

  • Global SAI Nóż Santoku 19cm

    168.03  Dodaj do koszyka

    Global SAI Nóż Santoku 19cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 3-warstwowy materiał CROMOVA 18 SANSO, stal nierdzewna młotkowana
    Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 19,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 257 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    125.96  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,9 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 140 g

  • Satake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    62.87  Dodaj do koszyka

    Satake Saku PP Zestaw Nóż Santoku + Nakiri

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Dane techniczne Nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 104 g

    Dane techniczne Nóż Nakiri:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,1 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Satake Sword Smith Zestaw Nóż Szefa + Santoku

    69.88  Dodaj do koszyka

    Satake Sword Smith Zestaw Nóż Szefa + Santoku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 18 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz Nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Dane techniczne nóż Szefa kuchni:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,3 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

    Dane techniczne nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

  • Satake Swordsmith Black Zestaw Nóż Szefa + Santoku

    93.25  Dodaj do koszyka

    Satake Swordsmith Black Zestaw Nóż Szefa + Santoku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali molibdenowo-wanadowej hartowane do twardości 56-58 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz Nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Dane techniczne nóż Szefa kuchni:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,4 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 141 g

    Dane techniczne nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
    Rękojeść – polipropylen pierścień ze stali nierdzewnej
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27,4 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 126 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top