Santoku - azjatycki szef kuchni

    Produktow na stronie
    • Tojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

      76.82  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Basic VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Rękojeść – pakkawood
      Długość całkowita – 29,0 cm
      Długość ostrza – 16,5 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – ok. 1,5 mm
      Waga – ok. 128 g

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

      130.53  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 196 g

    • Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

      125.86  Dodaj do koszykaQuick View

      Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 17cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
      Twardość – 60 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 29,7 cm
      Długość ostrza – 17 cm
      Szerokość klingi – 4,6 cm
      Grubość klingi – ok. 1,9 mm
      Waga – ok. 175 g

    • Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 2 noży Santoku+Sashimi

      86.17  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Yoshimitsu Rdzewny Zestaw 2 noży kuchennych Santoku+Sashimi

      Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane z rdzewnej stali SK-5 hartowane do twardości 62 HRC. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

      Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Santoku 17 cm

      Ostrze – Rdzewna stal SK-5
      Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
      Twardość – 62 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30 cm
      Długość ostrza – 17 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – ok. 2,3 mm
      Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 110 g

      Satake Yoshimitsu Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

      Ostrze – Rdzewna stal SK-5
      Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
      Twardość – 62 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 33,5 cm
      Długość ostrza – 21 cm
      Szerokość klingi – 3 cm
      Grubość klingi – ok. 2,1 mm
      Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 80 g

    • Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

      76.82  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune 555 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
      Rękojeść – drewno pakka
      Twardość – 58 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 29,5 cm
      Długość ostrza – 16,5 cm
      Szerokość klingi – 4,8 cm
      Grubość klingi – 1,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 119 g

       

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

      163.22  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
      Waga – ok. 179 g

    • Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 14 cm

      93.17  Dodaj do koszykaQuick View

      Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 14 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
      Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 23,5 cm
      Długość ostrza – 14,0 cm
      Szerokość klingi – 3,5 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 103 g

    • Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 18,5 cm

      114.19  Dodaj do koszykaQuick View

      Global Ukon Nóż Santoku żłobiony 18,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
      Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
      Twardość – 56-58 HRC
      Długość całkowita – 31,5 cm
      Długość ostrza – 18,5 cm
      Szerokość klingi – 4,8 cm
      Grubość klingi – 2,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 185 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Blue Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 157 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Ebony Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 154 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Green Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 156 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 4,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 159 g

    • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – tworzywo abs
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 159 g

    • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

      139.87  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

      Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
      Rękojeść – drewno pakka
      Twardość – 59-60 HRC
      Długość całkowita – 29,0 cm
      Długość ostrza – 16,5 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 1,6mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok.  156 g

       

    • Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

      193.58  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

      Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami stali
      Rękojeść – drewno mahoń
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – 1,7 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 174 g

    • Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm

      343.03  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune Ichizu VG-10 Mono Nóż Santoku 18 cm

      apoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna VG-10
      Rękojeść – brązowe drewno pakka
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 32,0 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,7 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 131 g

    • Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

      550.85  Dodaj do koszykaQuick View

      Kanetsune Minamo-kaze Nóż Santoku 18 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal nierdzewna ZA-18
      Rękojeść – czerwone drewno pakka
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 32,5 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,7 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 140 g

    • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiu Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,5 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 150 g

    • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Santoku 17 cm

      Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,5 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 151 g

    • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

      221.60  Dodaj do koszykaQuick View

      Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
      Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
      Twardość – 60-61 HRC
      Długość całkowita – 31,5 cm
      Długość ostrza – 17,0 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 150 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Scroll to Top