Sklep

Wyświetlanie 781–800 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Zen VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    126.00  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Dąb 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC  +/-1 
    Długość całkowita – 35,2 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 100 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do obierania 10cm

    109.63  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania Tojiro Flash 10 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC  +/-1 
    Długość całkowita – 20,3 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 70 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Szefa 18 cm

    126.00  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Szefa 18 cm

    Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 145 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    126.00  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    126.00  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm

    83.92  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm

    Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 18,7 cm
    Długość ostrza – 7 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 50 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    126.00  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 185 g

  • Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm

    15.19  Dodaj do koszyka

    Bisbell PP Ochraniacz na ostrze 55mm

    Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.

    Ochraniacz występuje w trzech rozmiarach, każdy uniwersalny dla pewnego przedziału długości ostrza.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 26,7 x 7,0 x 0,7 cm
    Waga – 147 g
    Maksymalna wysokość ostrza – 5,5 cm

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    210.15  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 105 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    210.15  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shippu Black 

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    126.00  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 115 g

  • Nagomi Kuro Nóż uniwersalny 14cm

    151.71  Dodaj do koszyka

    Nagomi Kuro Nóż uniwersalny 14 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który może służyć zarówno do obierania warzyw i owoców, jak i do krojenia większych produktów. Dzięki poszerzonej klindze świetnie się sprawdza podczas siekania ziół, szatkowania cebuli, czy krojenia małych filetów. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24 cm
    Długość ostrza – 14 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 80 g

  • Nagomi Kuro Nóż do obierania 10cm

    137.68  Dodaj do koszyka

    Nagomi Kuro Nóż do obierania 10 cm

    Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek i pomaga dokładnie wykonać dekoracyjne nacięcia. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 50 g

  • Nagomi Shiro Nóż do obierania 10cm

    111.97  Dodaj do koszyka

    Nagomi Shiro Nóż do obierania 10 cm

    Niewielkich rozmiarów nóż kuchenny przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców. Ostry czubek ułatwia usuwanie z owoców gniazd, pestek czy szypułek i pomaga dokładnie wykonać dekoracyjne nacięcia. Młotkowana powierzchnia zapobiega przywieraniu produktów do noża.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 33 warstwowa, molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – drewno magnoliowe 
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 50 g

  • Satake Unique Mahogany VG-10 Nóż Santoku 17cm

    128.33  Dodaj do koszyka

    Satake Unique Nóż kuchenny Mahogany Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 160 g

    Noże kuchenne Satake Unique Clad to doskonała propozycja dla kucharzy, którzy cenią sobie w pracy niezawodne narzędzia.Ergonomiczna rękojeść z wytrzymałego materiału Pakkawood jest odporna na wilgoć oraz wysokie temperatury. Noże z tej serii są wykończone z dbałością o każdy szczegół i niezwykle trwałe, a jednocześnie bardzo wygodne w utrzymaniu.

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm

    30.15  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32 cm
    Długość ostrza – 20,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 90 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż uniwersalny 12cm

    20.80  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,7 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż szefa kuchni Air Holes 18cm

    27.82  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm

    Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,7 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż Santoku 17cm

    25.48  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż Nakiri 16cm

    25.48  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż Nakiri 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 97 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top