Sklep
Wyświetlanie 321–340 z 2248 wyników
Kanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm
32.56 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm
Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-8
Rękojeść – Kebony Maple
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 17,5 cm
Długość ostrza – 6 cm
Szerokość klingi – 1,4 cm
Grubość klingi – 1,29 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny asymetryczny
Waga – ok. 27 gKanetsune AUS-8 Degażówki Nożyczki fryzjerskie 14 cm
262.10 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-8 Degażówki Nożyczki fryzjerskie 14 cm
Nożyczki fryzjerskie japońskiej firmy Kanetsune są wykonane ze stali nierdzewnej AUS8. Pozwalają na wygodną pracę przy przerzedzaniu włosów. Ramiona połączone są śrubą, umożliwiającą rozłożenie nożyczek do czyszczenia lub ostrzenia.
Dane techniczne:
Długość całkowita – 14 cm
Długość ostrza – 6 cm
Grubość ostrza – 2,8 mm
Wymiary oczek – 2,2 x 1,9 cm
Waga – 50 g
Liczba ząbków – 38Kanetsune AUS-6 Nożyk z drewnianą pochwą 11cm
34.90 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-6 Nożyk z pochwą 11 cm
Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali AUS-6, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak krojenie owoców czy obieranie. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 21,5 cm
Długość ostrza – 11 cm
Szerokość klingi – 2,6 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga w pochwie/bez- 67/55 gKanetsune AUS-6 Nożyk z drewnianą pochwą 10,3 cm
32.56 € Dodaj do koszykaKanetsune AUS-6 Nożyk z pochwą 10,3 cm
Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali AUS-6, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak krojenie owoców czy obieranie. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal AUS-6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 20,8 cm
Długość ostrza – 10,3 cm
Szerokość klingi – 2,1 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga w pochwie/bez- 58/44 gKanetsune Aogami#2 Karasu Kuro 12,5 cm
294.90 € Dodaj do koszykaKanetsune Aogami#2 Karasu Kuro 12,5 cm
Średni obozowy nóż ze stali węglowej aogami. Dobrze sprawdzi się w zadaniach obozowych, zarówno dotyczących obróbki drewna jak i spożywczych. Rękojeść z oplotem z linki paracord sprawia że nóż pewnie leży w dłoni, a jego spłaszczony profil pozwala na dobrą kontrolę nad krawędzią. W zestawie znajduje się nylonowa pochwa pozwalająca na przenoszenie noża na pasie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Aogami#2 okuta żelazem
Rękojeść – stalowa owinięta paracordem
Twardość – 62 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – 4,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 159 gKanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
294.90 € Dodaj do koszykaKanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm
Średni obozowy nóż ze stali węglowej aogami. Dobrze sprawdzi się w zadaniach obozowych, zarówno dotyczących obróbki drewna jak i spożywczych. Rękojeść z oplotem z linki paracord sprawia że nóż pewnie leży w dłoni, a jego spłaszczony profil pozwala na dobrą kontrolę nad krawędzią. W zestawie znajduje się nylonowa pochwa pozwalająca na przenoszenie noża na pasie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Aogami#2 okuta żelazem
Rękojeść – stal owinięta paracordem
Twardość – 62 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,1 cm
Długość ostrza – 12,5 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 4,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 197 gKanetsune Aogami#2 Seseragi Drop 7 cm
374.53 € Dodaj do koszykaKanetsune Aogami#2 Seseragi Drop 7 cm
Średniej wielkości nóż obozowy, z dużym wycięciem pod palec i wyraźnie zaznaczonym jelcem.
Wykonany ze stali węglowej aogami 2, z okładzinami ostrza ze stali damasceńskiej.
Rękojeść z okładzinami wykonanymi z kompozytu drewnianego. W zestawie znajduje się skórzana pochwa która pozwala bezpiecznie przenosić nóż na pasie.Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna Aogami #2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63-64 HRC
Długość całkowita – 20,0 cm
Długość ostrza – 7 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 3,19 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 134 gKanetsune Aogami#2 Seseragi Clip 12,5 cm
468.23 € Dodaj do koszykaKanetsune Aogami#2 Seseragi Clip 12,5 cm
Średniej wielkości, outdoorowy nóż, projekt “z pazurem”. Posiada wyraźnie zaznaczony jelec, który przy chwycie bliżej ostrza (dającym więcej kontroli) pełni funkcję tzw. “subhilt” – elementu noży typowo bojowych, który ma upewniać chwyt.
Dane techniczne
Ostrze – stal rdzewna Aogami #2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 63 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,6 cm
Długość ostrza – 12,5 cm
Szerokość klingi – 3 cm
Grubość klingi – 3,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 134 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
53.64 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm
Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 24,0 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,23 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 56 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm
67.69 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż szefa kuchni 18cm
Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 116 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm
77.06 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 3,2 cm
Grubość klingi – 1,52 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
65.35 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 121 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm
65.35 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,35 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 145 gKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm
53.64 € Dodaj do koszykaKanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58 HRC +/- 1
Długość całkowita – 22,0 cm
Długość ostrza – 10,5 cm
Szerokość klingi – 3,6 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 66 gKanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
79.40 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58-59 HRC
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,32 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 107 gKanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm
84.09 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58-59 HRC
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 162 gKanetsune 5500 VG-2 Nóż Nakiri 16,5 cm
77.06 € Dodaj do koszykaKanetsune 5500 VG-2 Nóż Nakiri 16,5 cm
Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna VG-2
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 58-59 HRC
Długość całkowita – 29,0 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 118 gKanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm
13.82 € Dodaj do koszykaKanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm
Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 20 cm
Długość ostrza – 9,5 cm
Szerokość klingi – 1,3 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Waga – ok. 72 gKanetsune 420J2 Nóż do ostryg 15,5 cm
11.48 € Dodaj do koszykaKanetsune 420J2 Nóż do ostryg 15,5 cm
Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 15,5 cm
Długość ostrza – 6,5 cm
Szerokość klingi – 1,7 cm
Grubość klingi – ok. 2,1 mm
Waga – ok. 55 gKanetsune 420J2 Nóż do ostryg 21 cm
17.57 € Dodaj do koszykaKanetsune 420J2 Nóż do ostryg 21 cm
Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21 cm
Długość ostrza – 9,7 cm
Szerokość klingi – 1,5 cm
Grubość klingi – ok. 3,1 mm
Waga – ok. 79 g