Sklep

Wyświetlanie 321–340 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Kanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Kanetsune AUS-8 Nóż do obierania 6 cm

    Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-8
    Rękojeść – Kebony Maple
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 17,5 cm
    Długość ostrza – 6 cm
    Szerokość klingi – 1,4 cm
    Grubość klingi – 1,29 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny asymetryczny
    Waga – ok. 27 g

  • Kanetsune AUS-8 Degażówki Nożyczki fryzjerskie 14 cm

    262.10  Dodaj do koszyka

    Kanetsune AUS-8 Degażówki Nożyczki fryzjerskie 14 cm

    Nożyczki fryzjerskie japońskiej firmy Kanetsune są wykonane ze stali nierdzewnej AUS8. Pozwalają na wygodną pracę przy przerzedzaniu włosów. Ramiona połączone są śrubą, umożliwiającą rozłożenie nożyczek do czyszczenia lub ostrzenia.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 14 cm
    Długość ostrza – 6 cm
    Grubość ostrza – 2,8 mm
    Wymiary oczek – 2,2 x 1,9 cm
    Waga – 50 g
    Liczba ząbków – 38

     

  • Kanetsune AUS-6 Nożyk z drewnianą pochwą 11cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Kanetsune AUS-6 Nożyk z pochwą 11 cm

    Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali AUS-6, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak krojenie owoców czy obieranie. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 21,5 cm
    Długość ostrza – 11 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga w pochwie/bez- 67/55 g

     

  • Kanetsune AUS-6 Nożyk z drewnianą pochwą 10,3 cm

    32.56  Dodaj do koszyka

    Kanetsune AUS-6 Nożyk z pochwą 10,3 cm

    Prosty nożyk do owoców wykonany ze stali AUS-6, doskonale sprawdzi się w małych zadaniach jak krojenie owoców czy obieranie. Wyposażony w drewnianą pochwę zapewnia bezpieczeństwo ostrzu i bez problemu możemy zabrać go na obóz czy wypad w góry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal AUS-6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 20,8 cm
    Długość ostrza – 10,3 cm
    Szerokość klingi – 2,1 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga w pochwie/bez- 58/44 g

     

  • Kanetsune Aogami#2 Karasu Kuro 12,5 cm

    294.90  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Aogami#2 Karasu Kuro 12,5 cm

    Średni obozowy nóż ze stali węglowej aogami. Dobrze sprawdzi się w zadaniach obozowych, zarówno dotyczących obróbki drewna jak i spożywczych. Rękojeść z oplotem z linki paracord sprawia że nóż pewnie leży w dłoni, a jego spłaszczony profil pozwala na dobrą kontrolę nad krawędzią. W zestawie znajduje się nylonowa pochwa pozwalająca na przenoszenie noża na pasie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Aogami#2 okuta żelazem
    Rękojeść – stalowa owinięta paracordem
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – 4,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 159 g

  • Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm

    294.90  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Aogami#2 Shu-Karasu Bokashi 12,5 cm

    Średni obozowy nóż ze stali węglowej aogami. Dobrze sprawdzi się w zadaniach obozowych, zarówno dotyczących obróbki drewna jak i spożywczych. Rękojeść z oplotem z linki paracord sprawia że nóż pewnie leży w dłoni, a jego spłaszczony profil pozwala na dobrą kontrolę nad krawędzią. W zestawie znajduje się nylonowa pochwa pozwalająca na przenoszenie noża na pasie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Aogami#2 okuta żelazem
    Rękojeść – stal owinięta paracordem
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,1 cm
    Długość ostrza – 12,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 4,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 197 g

  • Kanetsune Aogami#2 Seseragi Drop 7 cm

    374.53  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Aogami#2 Seseragi Drop 7 cm

    Średniej wielkości nóż obozowy, z dużym wycięciem pod palec i wyraźnie zaznaczonym jelcem.
    Wykonany ze stali węglowej aogami 2, z okładzinami ostrza ze stali damasceńskiej.
    Rękojeść z okładzinami wykonanymi z kompozytu drewnianego. W zestawie znajduje się skórzana pochwa która pozwala bezpiecznie przenosić nóż na pasie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna Aogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63-64 HRC
    Długość całkowita – 20,0 cm
    Długość ostrza – 7 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – 3,19 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 134 g

  • Kanetsune Aogami#2 Seseragi Clip 12,5 cm

    468.23  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Aogami#2 Seseragi Clip 12,5 cm

    Średniej wielkości, outdoorowy nóż, projekt “z pazurem”. Posiada wyraźnie zaznaczony jelec, który przy chwycie bliżej ostrza (dającym więcej kontroli) pełni funkcję tzw. “subhilt” – elementu noży typowo bojowych, który ma upewniać chwyt.

    Dane techniczne

    Ostrze – stal rdzewna Aogami #2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 63 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,6 cm
    Długość ostrza – 12,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – 3,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 134 g

     

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż uniwersalny 12 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalnydoskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,23 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 56 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Szefa kuchni 18 cm

    67.69  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż szefa kuchni 18cm

    Średniej wielkości, wszechstronny nóż, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie i schludnie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 116 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm

    77.06  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Sujihiki 21 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 1,52 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 118 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    65.35  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 121 g

     

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm

    65.35  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,35 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 145 g

     

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

    53.64  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,0 cm
    Długość ostrza – 10,5 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 66 g

  • Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

    79.40  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Szefa Kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58-59 HRC
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,32 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 107 g

  • Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm

    84.09  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Santoku 16,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Santoku, który łączy w sobie funkcje noża szefa kuchni i japońskiego noża do warzyw Nakiri, ma wysoko umieszczoną rękojeść, która zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58-59 HRC
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 162 g

  • Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    77.06  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 5500 VG-2 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna VG-2
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58-59 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 118 g

  • Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm

    13.82  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 20 cm

    Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Twardość – 56 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 20 cm
    Długość ostrza – 9,5 cm
    Szerokość klingi – 1,3 cm
    Grubość klingi – ok. 3 mm
    Waga – ok. 72 g

  • Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 15,5 cm

    11.48  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 15,5 cm

    Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Twardość – 56 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 15,5 cm
    Długość ostrza – 6,5 cm
    Szerokość klingi – 1,7 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 55 g

  • Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 21 cm

    17.57  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 420J2 Nóż do ostryg 21 cm

    Kaki-muki jest nożem z odpowiednio grubym i gładkim ostrzem z którego pomocą bezpiecznie złamiemy zawias który utrzymuje razem połówki ostrygi. Wykonany został ze stali nierdzewnej o odpowiedniej elastyczności oraz twardości co gwarantuje beproblemowe użytkowanie przez wiele lat.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Twardość – 56 HRC +/- 1 
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 9,7 cm
    Szerokość klingi – 1,5 cm
    Grubość klingi – ok. 3,1 mm
    Waga – ok. 79 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top