Noze Tojiro

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Wyświetlanie 81–100 z 133 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż Szefa 24 cm

    316.91  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Szefa 24 cm Tojiro Shippu Black

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,6 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 140 g

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    183.99  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Nakiri 16,5 cm Tojiro Shippu 

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa 24 cm

    288.93  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Szefa 24 cm Tojiro Shippu 

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,6 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 140 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Zen Dąb 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC  +/-1 
    Długość całkowita – 35,2 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 100 g

  • Tojiro Flash VG-10 Nóż do obierania 10cm

    109.37  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania Tojiro Flash 10 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki mniejszych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC  +/-1 
    Długość całkowita – 20,3 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 70 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Szefa 18 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Szefa 18 cm

    Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 145 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm

    83.72  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż do obierania 7cm

    Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i obróbki cytrusów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 18,7 cm
    Długość ostrza – 7 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 50 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 185 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    209.64  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 105 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    209.64  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shippu Black 

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    125.69  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 115 g

  • Tojiro ORIGAMI Blok do noży Origami

    150.90  Dodaj do koszyka

    Blok Tojiro ORIGAMI ze stali nierdzewnej, do noży Origami

    Oryginalny blok do noży, który pod względem wzornictwa stanowi dopełnienie serii Tojiro ORIGAMI. Blok powstał z pojedynczego arkusza stali i wyróżnia go prosta, wyważona elegancja. Stal pokryto przezroczystą powłoką, która chroni materiał przed zabrudzeniem i zapobiega powstawaniu plam oraz odbarwień. Podkładki z gumy silikonowej zabezpieczają delikatne powierzchnie przed zarysowaniem. Stylowa, minimalistyczna sylwetka idealnie pasuje do nowoczesnych wnętrz.

    Dane techniczne: 

    Materiał – Stal nierdzewna 18/8
    Wymiary – 100 x 135 x 285 mm
    Waga – 1050 g

     

    Uwaga! Produkt przeznaczony do przechowywania noży z serii Tojiro ORIGAMI

  • Tojiro ORIGAMI Nóż szefa kuchni 18cm

    93.04  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Szefa kuchni 18 cm Tojiro Origami

    Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy. Polerowanie stali na lustro zwiększa jej odporność na korozję i sprawia, że nóż dłużej zachowuje ostrość.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 160 g

    Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.

     

  • Tojiro ORIGAMI Nóż Santoku 16,5cm

    93.04  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Origami

    Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze: stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa 
    Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
    Twardość: 56-58 HRC
    Długość całkowita: 30,2 cm
    Długość ostrza: 16,5 cm
    Szerokość klingi: 5 cm
    Grubość klingi: ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga: ok. 150 g

    Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.

  • Tojiro ORIGAMI Nóż uniwersalny 13cm

    67.39  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami

    Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

    Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.

     

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do obierania 9cm

    111.70  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do obierania 9 cm Tojiro Shippu Black 

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze umożliwia łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21 cm
    Długość ostrza – 9 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 35 g

  • Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    174.66  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    209.64  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,8 cm
    Długość ostrza –18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 170 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top