Sakai Takayuki

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

Wyświetlanie jednego wyniku

Produktow na stronie
  • Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    420.43  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Kasumi Shirogami#3 Nóż Hamokiri 27 cm

    Nóż Hamogiri jest specjalnie przeznaczony do filetowania ryby o nazwie Hamo (japoński gatunek ryby morskiej). Nazwa “Hamogiri” odnosi się do specyficznej ryby, dla której jest przeznaczony, natomiast ten sam nóż jest czasem nazywany “Hone-kiri”, co dosłownie oznacza “cięcie kości”.

    Technika Hone-kiri, która jest stosowana do filetowania ryb, wymaga dużej precyzji i umiejętności. Nóż jest dostosowany do specyficznej struktury kości ryby Hamo i umożliwia precyzyjne cięcie mięsa z kością, pozostawiając skórę nienaruszoną.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń rdzewna stal Shirogami#3
    Rękojeść – drewno magnolia
    Twardość – 62-63 HRC
    Długość całkowita – 44,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 5,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 364 g

Sakai Takayuki: japońska marka noży kuchennych, łącząca tradycję z nowoczesnością. Niezrównana ostrość, trwałość i design.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

1 produkt znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top