Tamahagane

    Produktow na stronie
    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

      130.53  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm

      unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 18,0 cm
      Szerokość klingi – 4,8 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 207 g

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

      151.55  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm

      Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,7 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 8,3 cm
      Grubość klingi – 2,2 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 367 g

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

      130.53  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,5 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 196 g

    • Tamahagane Drewniane pudełko prezentowe na 3 noże

      74.49  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Drewniane pudełko prezentowe na 3 noże

      Drewniane pudełko idealnie świetnie sprawdzi się jako prezent. Pasuje do każdej serii noży Tamahagane.

      Maksymalna długość noża to 22 cm

      Wymiary pudełka:

      39 x 22 x 4,3 cm

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

      121.19  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny

      pecjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 29,5 cm
      Długość ostrza – 16,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 145 g

    • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania 16cm

      226.27  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż do wykrawania 16 cm

      Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 30,0 cm
      Długość ostrza – 16 cm
      Szerokość klingi – 2,0 cm
      Grubość klingi – 2,1 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 143 g

       

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

      230.94  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

      Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 4,0 cm
      Grubość klingi – 1,8 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronnysujihiki
      Waga – ok. 202 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

      163.22  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

      Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 31,0 cm
      Długość ostrza – 17,5 cm
      Szerokość klingi – 5,0 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
      Waga – ok. 179 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

      90.84  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm

      Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 25,5 cm
      Długość ostrza – 16,0 cm
      Szerokość klingi – 3,0 cm
      Grubość klingi – 1,5 mm
      Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
      Waga – ok. 82 g

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

      186.57  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

      Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 36,5 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 3,7 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 172 g

    • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm

      146.88  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – brązowa pakka wood
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 33,0 cm
      Długość ostrza – 19,5 cm
      Szerokość klingi – 4,6 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 200 g

    • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      198.25  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – brązowa pakka wood
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 5,5 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 242 g

    • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      373.38  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 5,5 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 284 g

       

    • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      209.93  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 m
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 5,5 cm
      Grubość klingi – 2,0 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 258 g

    • Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa 27 cm

      202.92  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Tsubame Black VG-5 Nóż Szefa 27 cm

      Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,5 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 5,5 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 281 g

    • Tamahagane wymienne kółka do ostrzałki M-152

      39.46  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane wymienne kółka do ostrzałki M-152

      Dwa zapasowe kamienie ostrzące przeznaczone do ostrzałki Tamahagane (M-152). W zestawie znajduje się jedno koło białe (grube ziarno) i jedno koło różowe (średnie ziarno).

      Wymiana kamieni odbywa się w prosty sposób: wystarczy wcisnąć nowe koła w miejsce starych i sprawdzić, czy obracają się swobodnie.

    • Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

      90.84  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż uniwersalny 15cm

      Wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze zostało w tym modelu delikatnie poszerzone, aby zwiększyć komfort pracy.

      Dane techniczne:

      Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
      Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 26,5 cm
      Długość ostrza – 15,0 cm
      Szerokość klingi – 3,1 cm
      Grubość klingi – 1,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 108 g

    • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

      322.01  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm

      Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,2 cm
      Długość ostrza – 27,0 cm
      Szerokość klingi – 4,0 cm
      Grubość klingi – 2,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 228 g

    • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

      300.99  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm

      Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

      Dane techniczne:

      Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
      Rękojeść – czarna micarta
      Twardość – 61 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 37,0 cm
      Długość ostrza – 24,0 cm
      Szerokość klingi – 3,7 cm
      Grubość klingi – 1,9 mm
      Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
      Waga – ok. 184 g

    • Tamahagane Torba Bawełniana na 5 noży z ochraniaczami

      69.82  Dodaj do koszykaQuick View

      Tamahagane Torba Bawełniana na 5 noży z ochraniaczami

      Torba na noże firmy Tamahagane, pozwoli bezpiecznie przetransportować 5 noży, ilość w której można zmieścić bardzo wszechstronny zestaw noży kuchennych. W zestawie z torbą są zawarte ochraniacze z tworzywa sztucznego, co chroni zarówno krawędzie tnące przenoszonych noży jak I samą torbę przed uszkodzeniami. Niebagatelny wybór materiału, powoduje że nawet w przypadku w którym w jednym miejscu będzie wielu kucharzy ze swoimi zestawami, ta torba wyróżni się na ich tle. Paradoksalnie, kamuflaż sprawia że jest bardziej widoczna.

      Dane techniczne:

      Wymiary – 50,5 x 41,5 cm
      Waga – 300 g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Scroll to Top