Tamahagane
Wyświetlanie 1–20 z 50 wyników
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm
130.53 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Nakiri 18cm
unkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,8 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 207 gTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm
151.54 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Chiński do siekania 17,5cm
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,7 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 8,3 cm
Grubość klingi – 2,2 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 367 gTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm
130.53 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż Santoku 17,5cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,5 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 196 gTamahagane Drewniane pudełko prezentowe na 3 noże
74.49 € Dodaj do koszykaTamahagane Drewniane pudełko prezentowe na 3 noże
Drewniane pudełko idealnie świetnie sprawdzi się jako prezent. Pasuje do każdej serii noży Tamahagane.
Maksymalna długość noża to 22 cm
Wymiary pudełka:
39 x 22 x 4,3 cm
Tamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny
121.19 € Dodaj do koszykaTamahagane Bamboo VG-5 Nóż do wykrawania 16cm elastyczny
pecjalistyczny nóż kuchenny przeznaczony do filetowania i krojenia ryb oraz innych rodzajów mięsa, opracowany na potrzeby użytkowników w Szwecji. Długie, cienkie, elastyczne ostrze pozwala precyzyjnie przeciąć produkty, także te o pokaźnych rozmiarach. Szwedzki nóż jest wyjątkowo lekki, dzięki czemu proces filetowania wymaga mniej wysiłku i staje się o wiele prostszy.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – stal nierdzewna bamboo designe
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 145 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm
230.93 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnysujihiki
Waga – ok. 202 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm
163.21 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
Waga – ok. 179 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
90.83 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 82 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm
186.56 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm
Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm
146.87 € Dodaj do koszykaTamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 19,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 200 gTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
198.24 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – brązowa pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 242 gTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
373.36 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 284 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
209.91 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 m
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 258 gTamahagane wymienne kółka do ostrzałki M-152
39.46 € Dodaj do koszykaTamahagane wymienne kółka do ostrzałki M-152
Dwa zapasowe kamienie ostrzące przeznaczone do ostrzałki Tamahagane (M-152). W zestawie znajduje się jedno koło białe (grube ziarno) i jedno koło różowe (średnie ziarno).
Wymiana kamieni odbywa się w prosty sposób: wystarczy wcisnąć nowe koła w miejsce starych i sprawdzić, czy obracają się swobodnie.
Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
321.99 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 27cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,2 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 2,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 228 gTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
300.98 € Dodaj do koszykaTamahagane Kyoto VG-5 Nóż Sujihiki 24cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 184 gTamahagane Torba Bawełniana na 5 noży z ochraniaczami
69.82 € Dodaj do koszykaTamahagane Torba Bawełniana na 5 noży z ochraniaczami
Torba na noże firmy Tamahagane, pozwoli bezpiecznie przetransportować 5 noży, ilość w której można zmieścić bardzo wszechstronny zestaw noży kuchennych. W zestawie z torbą są zawarte ochraniacze z tworzywa sztucznego, co chroni zarówno krawędzie tnące przenoszonych noży jak I samą torbę przed uszkodzeniami. Niebagatelny wybór materiału, powoduje że nawet w przypadku w którym w jednym miejscu będzie wielu kucharzy ze swoimi zestawami, ta torba wyróżni się na ich tle. Paradoksalnie, kamuflaż sprawia że jest bardziej widoczna.
Dane techniczne:
Wymiary – 50,5 x 41,5 cm
Waga – 300 gTamahagane San Brown VG-5 zestaw 4 noży do steków
373.36 € Dodaj do koszykaTamahagane San Brown VG-5 zestaw 4 noży do steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. Drewniane pudełko sprawdzi się świetnie jako prezent.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5
Rękojeść – brązowe drewno pakka
Długość całkowita – 23,5cm
Długość ostrza – 12,5cm
Szerokość klingi – 1,9cm
Grubość klingi – 1,7mm
Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
Waga – 82gTamahagane Zestaw 4 noże + 4 widelce do steków
513.46 € Dodaj do koszykaTamahagane Zestaw 4 noże + 4 widelce do steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.
Tamahagane Micarta Zestaw Nóż + widelec do steków
347.68 € Dodaj do koszykaTamahagane Micarta Zestaw Nóż + widelec do steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.
Dane techniczne:
Nóż:
Ostrze – rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Długość całkowita – 22,5cm
Długość ostrza – 9cm
Szerokość klingi – 2,4cm
Grubość klingi – 1,9mm
Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
Waga – 58gWidelec:
Długość całkowita – 20,5cm
Szerokość zębiska – 2,7cm
Długość zębiska – 6,5cm
Długość zębów – 5,2cm
Waga – 66g