Satake

Wyświetlanie 121–140 z 189 wyników

Produktow na stronie
  • Satake Saku Nóż Deba 16 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż Deba 16 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,1 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 124 g

  • Satake Saku Nóż Nakiri 17 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż Nakiri 17 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,1 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Satake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż Szefa kuchni Air Holes 18 cm

    Nóż szefa kuchni wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza. Dzięki otworom w krawędzi tnącej produkty takie, jak żółty ser czy świeżo upieczone ciasto, nie przywierają do klingi.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

  • Satake Saku Nóż Santoku 17 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 104 g

  • Satake Saku Nóż uniwersalny 12 cm

    20.85  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,4 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,1 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 49 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

    51.30  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,7 cm
    Długość ostrza – 27 cm
    Szerokość klingi – 2,3 cm
    Grubość klingi – ok. 3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 120 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

    39.59  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,5 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 102 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

    34.90  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,8 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – ok. 23 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm

    51.30  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 18 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – ok. 4,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 200 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

    39.59  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – ok. 4,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – 120 ok. g

  • Satake MV Pakka Nóż Sashimi Yanagiba 20,5 cm

    39.59  Dodaj do koszyka

    MV Pakka Satake Nóż Sashimi 20,5 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno naturalne paka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,8 cm
    Długość ostrza – 20,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 99 g

  • Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm

    41.93  Dodaj do koszyka

    MV Pakka Satake Nóż Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno naturalne paka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi -2,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 164 g

  • Satake MV Pakka Nóż Nakiri 16 cm

    37.24  Dodaj do koszyka

    MV Pakka Satake Nóż Nakiri 16 cm

    pecjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno naturalne paka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,5 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 124 g

  • Satake Tomoko 420J2 Nóż uniwersalny 15cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Satake Tomoko Nóż uniwersalny 15 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno naturalne
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

  • Satake Sakura Nóż uniwersalny 13,5 cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Sakura Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale się sprawdza podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,0 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 100 g

  • Satake Sakura Nóż Mini Santoku 15 cm

    58.33  Dodaj do koszyka

    Satake Sakura Nóż Mini Santoku 15 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 27,5 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 4,1 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 163 g

  • Satake Sakura Nóż Santoku 18 cm

    60.67  Dodaj do koszyka

    Satake Sakura Nóż Santoku 18 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,8 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 172 g

  • Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 18 cm

    60.67  Dodaj do koszyka

    Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita 30,3 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi –1,6 mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny
    Waga – ok. 168 g

  • Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 21 cm

    67.70  Dodaj do koszyka

    Satake Sakura Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 177 g

  • Satake Sakura Nóż do obierania 10 cm

    46.61  Dodaj do koszyka

    Satake Sakura Nóż do obierania 10 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 20,3 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 95 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top