Satake

Wyświetlanie 101–120 z 189 wyników

Produktow na stronie
  • Satake Nashiji Natural Zestaw 2 noży Santoku+Sashimi

    86.31  Dodaj do koszyka

    Satake Nashiji N Zestaw 2 noży kuchennych Santoku+Sashimi

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż Yanagi-Sashimi 21 cm to idealny wybór dla każdego miłośnika przygotowywania sushi. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Dane techniczne nóż Santoku:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 90 g

    Dane techniczne nóż Yanagi-Sashimi:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa

    Twardość – 56-58 HRC
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 70 g

  • Satake Kotori Zestaw 2 noży uniwersalny + Santoku

    81.63  Dodaj do koszyka

    Satake Kotori Zestaw Noży kuchennych uniwersalny + Santoku

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Santoku kuchni o długości 17 cm, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Kotori Nóż Santoku 17cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 145 g

     

    Satake Kotori Nóż uniwersalny 13,5cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 25,2 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Hiroki Zestaw 2 noży uniwersalny + szefa

    100.34  Dodaj do koszyka

    Satake Hiroki Zestaw Noży uniwersalny + szefa kuchni

    Zestaw 2 noży kuchennych zapakowany w tradycyjne drewniane opakowanie idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania. Noże wykonane ze stali 420J2 hartowane do twardości 56 HRC, są idealne do środowiska domowego. W skład zestawu wchodzi nóż Szefa kuchni o długości 21 cm, który z łatwością spełni każde zadanie w kuchni, oraz nóż uniwersalny 13,5 cm, którym bez problemu pokroimy mniejsze produkty lub obierzemy warzywa i owoce. Na życzenie możemy również wykonać grawer w celu personalizacji prezentu, gdzie grawerunek może przypominać najciekawsze wspomnienie z życia.

    Satake Hiroki Nóż szefa kuchni 21 cm

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – Tworzywo P0M
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 160 g

    Satake Hiroki Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Ostrze – stal stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – Tworzywo P0M
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 85 g

  • Satake Kamień diamentowy z prowadnicą 22,5 cm

    67.60  Dodaj do koszyka

    Satake Kamień diamentowy z prowadnicą 22,5 cm

    Kamień diamentowy Satake to doskonały wybór do dbania o domowe noże. Nie wymaga przygotowania do ostrzenia, w przeciwieństwie do kamieni wodnych, można ostrzyć na sucho. Jest na stałe przytwierdzony do podstawy z antypoślizgowymi wkładkami od spodu. Gradacja 800 pozwoli na osiągnięcie ostrej krawędzi roboczej. W zestawie znajduje się również klips na klingę, pomagający trzymać równy kąt przy ostrzeniu.

    Dane techniczne:

    Powierzchnia kamienia – 18,5 x 5,2 cm
    Wymiar z podstawką –
    22,5 x 7,4 x 2,8 cm
    Waga –
    445 g

  • Satake Musak diamentowy

    46.55  Dodaj do koszyka

    Satake Musak diamentowy GL017

    Diamentową ostrzałkę prętową marki Satake Cutlery Mfg pokryto w procesie galwanizacji drobinami diamentu syntetycznego, których liczba sięga dwóch milionów. Dodatkowa powłoka z chromu technicznego zwiększa odporność ostrzałki na zużycie. Tak zaawansowane rozwiązanie zapewnia optymalne efekty ostrzenia, które utrzymują się przez długi czas. Pokryty diamentami stalowy pręt jest nietłukący i bezpieczny w kontaktach z żywnością.

    Ostrzałka diamentowa to jedna z najszybszych i najskuteczniejszych metod wyrównywania krawędzi tnącej, nawet w nożach wykonanych z bardzo twardej stali. Zaleca się regularne podostrzanie noża po każdym dłuższym okresie cięcia, krojenia lub szatkowania.

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Trzymać ostrzałkę w jednej dłoni, prostopadle do podłogi, zachowując dogodną odległość od ciała.

    2. Przesuwać ostrze wzdłuż powierzchni pręta, lekko przyciskając nóż, w kierunku od progu po czubek klingi.

    3. Ostrzyć naprzemiennie obie strony ostrza, utrzymując kąt ok. 20º między powierzchnią pręta a klingą.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 38,0 x 5,0 x 1,8 cm
    Długość diamentowego pręta – 25 cm
    Waga – 183 g

  • Satake Oliver Nóż do pieczywa 20 cm

    53.56  Dodaj do koszyka

    Oliver Satake Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – drewno oliwne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 34,7 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 173 g

  • Satake Oliver Nóż Szefa kuchni 20 cm

    58.24  Dodaj do koszyka

    Oliver Satake Nóż Szefa kuchni 20 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – drewno oliwne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 32,7 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Satake Oliver Nóż Santoku 17 cm

    53.56  Dodaj do koszyka

    Oliver Satake Nóż Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – drewno oliwne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetrycznny
    Waga – ok. 165 g

  • Satake Sword Smith Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

    32.51  Dodaj do koszyka

    Sword Smith Satake Nóż Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 2,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 110 g

  • Satake Sword Smith Nóż Deba 16 cm

    32.51  Dodaj do koszyka

    Sword Smith Satake Nóż Deba 16 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,3 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 150 g

  • Satake Sword Smith Nóż Szefa kuchni 18 cm

    34.85  Dodaj do koszyka

    Sword Smith Satake Nóż Szefa kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 30,3 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 3,8 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

  • Satake Sword Smith Nóż Santoku 17 cm

    32.51  Dodaj do koszyka

    Sword Smith Satake Nóż Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,2 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 103 g

  • Satake Sword Smith Nóż uniwersalny 12cm

    25.50  Dodaj do koszyka

    Sword Smith Satake Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symrtyczny
    Waga – ok. 54 g

  • Satake Macaron White Amerykański nóż uniwersalny 14,5 cm

    27.83  Dodaj do koszyka

    Macaron White Satake Nóż uniwersalny amerykański 14,5 cm

    Amerykańska wersja noża do wszystkiego, który został zaprojektowany z myślą o dobrze zorganizowanych szefach kuchni. Perfekcyjnie naostrzone, wypukłe ząbki ułatwiają krojenie tak różnych produktów, jak miękkie pomidory czy chrupiący chleb. Szeroka klinga z zaokrąglonym czubkiem świetnie się też nadaje do smarowania pieczywa, np. masłem lub dżemem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 27,8 cm
    Długość ostrza – 14,5 cm
    Szerokość klingi – 3,2 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 95 g

  • Satake Macaron White Nóż do pieczywa 20 cm

    27.83  Dodaj do koszyka

    Macaron White Satake Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 33,3 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 102 g

  • Satake Macaron White Nóż Nakiri 17 cm

    27.83  Dodaj do koszyka

    Macaron White Satake Nóż Nakiri 17 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 31,2 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 123 g

  • Satake Macaron White Nóż Santoku 17 cm

    27.83  Dodaj do koszyka

    Macaron White Satake Nóż Santoku 17 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 106 g

  • Satake Macaron White Nóż uniwersalny 12 cm

    23.16  Dodaj do koszyka

    Macaron White Satake Nóż uniwersalny 12 cm

    Wszechstronny nóż kuchenny, który służy do krojenia produktów małej i średniej wielkości, a w razie potrzeby także do obierania warzyw i owoców. Doskonale sprawdza się podczas szatkowania czosnku, krojenia pomidorów lub dzielenia małych kanapek. Z powodzeniem zastępuje nóż szefa kuchni, w przypadku gdy długi nóż okazuje się nieporęczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC 
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 46 g

  • Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm

    27.83  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż do pieczywa 20 cm

    Solidny, ząbkowany nóż, który służy do cięcia różnego rodzaju pieczywa. Dzięki bardzo ostrej krawędzi tnącej nóż doskonale sobie radzi ze świeżymi, chrupiącymi wypiekami. Długie ostrze pozwala na komfortowe krojenie nawet największych bochenków, bez zgniatania delikatnego miąższu bułki czy chleba.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,1 cm
    Długość ostrza – 20 cm
    Szerokość klingi – 2,7 cm
    Grubość klingi – 1,3 mm
    Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
    Waga – ok. 104 g

  • Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

    27.83  Dodaj do koszyka

    Satake Saku Nóż Sashimi Yanagiba 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowa wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 86 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top