Deba / Precyzyjne filetowanie
Wyświetlanie 21–33 z 33 wyników
Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm
41.74 € Dodaj do koszykaMV Pakka Satake Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno naturalne paka
Twardość – 56-58 HRC
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,6 cm
Grubość klingi -2,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 164 gTojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
176.99 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 8,0 mm
Waga – ok. 317 g
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywaSatake Katsu Nóż Deba 16cm
46.41 € Dodaj do koszykaSatake Katsu Nóż kuchenny Deba 16 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,7 cm
Długość ostrza – 16 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 2,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 175 gSatake Tomoko 420J2 Nóż Deba 15,5cm
30.08 € Dodaj do koszykaSatake Tomoko Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno naturalne
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 28 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 135 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 18cm
46.41 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba 420J2 Nóż Deba 18 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 32,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 5,2 cm
Grubość klingi – ok. 4,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 200 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 15,5cm
37.08 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 3,3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 120 gSatake S/D 420J2 Nóż Deba 12cm
30.08 € Dodaj do koszykaSatake Sashimi & Deba Nóż Deba 12 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 27 cm
Długość ostrza – 12 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – ok. 3,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 115 gSatake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5cm
58.06 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji Black Pakka Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno pakka
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 28,1 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 5 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 160 gSatake Nashiji Natural Nóż Deba 15,5cm
39.41 € Dodaj do koszykaSatake Nashiji Natural Nóż kuchenny Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 29,2 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 110 gSatake Megumi 420J2 Nóż Deba 15,5cm
23.09 € Dodaj do koszykaSatake Megumi Nóż Deba 15,5 cm
Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 420J2
Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
Twardość – 56 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,2 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4,7 cm
Grubość klingi – ok. 3 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 110 gBunmei Nóż Deba 19,5cm
83.72 € Dodaj do koszykaBunmei Nóż Deba 19,5 cm
Deba to tradycyjny nóż w stylu japońskim, który służy do patroszenia i filetowania ryb. Jego gruba, ciężka klinga z łatwością przecina ości i twardą skórę. Wielu japońskich kucharzy używa także Deby do sprawiania drobiu, ale tym nożem nie należy rąbać grubych kości, ponieważ można w ten sposób zniszczyć delikatne ostrze. Najlepiej przycisnąć grzbiet palcem i wykonać proste cięcie w kierunku do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – Drewno magnoliowe
Twardość ostrza – 56-57 HRC
Długość całkowita – 35,5 cm
Długość ostrza – 19,5 cm
Szerokość ostrza – 5,7 cm
Grubość klingi – 4,7 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 317 gTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
125.69 € Dodaj do koszykaTojiro Zen VG-10 Nóż Deba 15,5cm
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,4 cm
Długość ostrza – 15,5 cm
Szerokość klingi – 4 cm
Grubość klingi – ok. 3,4 mm
Waga – ok. 120 gNóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R
114.03 € Dodaj do koszykaNóż orientalny Deba 18 cm (praworęczny) | Global G-7R
Solidny nóż w stylu japońskim, zakończony ostrym czubkiem, przeznaczony do obróbki ryb – odcinania głów, filetowania i patroszenia, który świetnie się też sprawdzi przy krojeniu i sprawianiu różnych rodzajów mięsa. Dzięki szerszej, cięższej i grubszej klindze przecinanie ości nie wymaga dużego wysiłku. Tradycyjny szlif jednostronny ułatwia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.
Dane techniczne:
Ostrze – Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść – stalowa wypełniona piaskiem
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,5 cm
Długość ostrza – 18 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2 mm
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Waga – ok. 186 gNoże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni – zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.