Deba / Precyzyjne filetowanie

Wyświetlanie 1–20 z 29 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

    107.27  Dodaj do koszyka

    Tojiro Zen VG-10 Nóż mini-light Deba 11,5 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardośc – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,2 cm
    Długość ostrza – 11,5 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – ok. 3 mm
    Waga – ok. 70 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 15,5cm

    46.51  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 4,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 165 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 12 cm

    37.16  Dodaj do koszyka

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 12 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,6 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 50 g

  • Satake Magoroku Saku Nóż Deba 15,5 cm

    30.15  Dodaj do koszyka

    Magoroku Saku Satake Nóż Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,6 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 2,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 136 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm

    32.48  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 12 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 115 g

  • Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

    1,355.22  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Rinka Silver#3 Nóż Miroshi Deba 27 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 44,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 5,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 395 g

  • Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Deba 21 cm

    51.18  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Deba 21 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany przez Kanetsune. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna, które dodatkowo zostało zabezpieczone specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 26,5 x 6,4 x 1,8 cm
    Waga – ok. 95 g

  • Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Deba 16,5 cm

    41.83  Dodaj do koszyka

    Dreweniana Saya Kanetsune ochraniacz na nóż Deba 16,5 cm

    Drewniany pokrowiec na noże “Saya” to nie tylko idealne rozwiązanie na przechowywanie nieużywanych noży kuchennych, ale również piękny design zaprojektowany przez Kanetsune. Regularne użytkowanie uchroni przed niechcianymi zarysowaniami, a także sprawdzi się przy ich transporcie. Całość została wykonana z drewna, które dodatkowo zostało zabezpieczone specjalnym lakierem.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 20,5 x 5,2 x 1,7 cm
    Waga – ok. 60 g

  • Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

    53.52  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 950 DSR-1K6 Nóż Mini Deba 10,5 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna DSR-1K6
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 58 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,0 cm
    Długość ostrza – 10,5 cm
    Szerokość klingi – 3,6 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 66 g

  • Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

    37.16  Dodaj do koszyka

    Satake Masamune Nóż Deba 16 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno brzoza
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 119 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 21cm

    319.93  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 21 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 6,0 cm
    Grubość klingi – 7,1 mm
    Waga – ok. 383 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 24cm

    406.40  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 24 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 41,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 7,0 cm
    Grubość klingi – 7,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 571 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

    619.07  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 45,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 7,3 cm
    Grubość klingi – 8,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 690 g

  • Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

    397.06  Dodaj do koszyka

    Hideo Kitaoka Shirogami Satin Damascus Nóż Miroshi Deba 21cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 11 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – #2 Shirogami
    Rękojeść – drewno różane
    Twardość – 61-63 HRC
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 7,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 307 g

  • Satake Satoru Nóż Deba 16 cm

    44.17  Dodaj do koszyka

    Satake Satoru Nóż kuchenny Deba 16 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – bakelit wypełniony mączką drzewną
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,4 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – ok. 2,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 215 g

  • Satake Sword Smith Nóż Deba 16 cm

    32.48  Dodaj do koszyka

    Sword Smith Satake Nóż Deba 16 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo wanadowa
    Rękojeść – polipropylen
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 28,3 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 150 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm

    51.18  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 18 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 32,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – ok. 4,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – ok. 200 g

  • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

    39.50  Dodaj do koszyka

    Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 420J2
    Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
    Twardość – 56 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – ok. 4,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
    Waga – 120 ok. g

  • Satake MV Pakka Nóż Deba 15,5 cm

    41.83  Dodaj do koszyka

    MV Pakka Satake Nóż Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – drewno naturalne paka
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi -2,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 164 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    177.38  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 8,0 mm
    Waga – ok. 317 g
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top