Sklep
Wyświetlanie 481–500 z 2248 wyników
Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
271.47 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm
Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 29,6 cm
Długość ostrza – 16,5 cm
Szerokość klingi – 3,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 135 gMcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Szefa 24cm
304.27 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Pro Flame Nóż Szefa 24cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 39,0 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,1 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 230 gMcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Santoku 15cm
257.42 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 15cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 30,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,3 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 144 gMcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Santoku 18cm
294.90 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 18cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
Rękojeść – pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 18,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 164 gMcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm
184.81 € Dodaj do koszykaMcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm
Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.
Dane techniczne:
Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,5 cm|
Długość ostrza – 9,0 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 76 gMcusta Katana VG-10 Blue/Orange 8,5 cm
224.63 € Dodaj do koszykaMcusta Katana VG-10 Blue/Orange 8,5 cm
Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna rdzeń VG-10
Rękojeść – aluminium
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita po rozłożeniu – 19,5 cm
Długość ostrza – 8,3 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Długość rękojeści – 10,8 cm
Grubość klingi – 3,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 99 g
Blokada – linear lock
Klips – jestMcusta Katana VG-10 Blue/Purple 8,5 cm
224.63 € Dodaj do koszykaMcusta Katana VG-10 Blue/Purple 8,5 cm
Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania.
Dane techniczne:
Ostrze – stal nierdzewna rdzeń VG-10
Rękojeść – aluminium
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita po rozłożeniu – 19,5 cm
Długość ostrza – 8,3 cm
Szerokość klingi – 2,0 cm
Długość rękojeści – 10,8 cm
Grubość klingi – 3,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 99 g
Blokada – linear lock
Klips – jestTojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21cm
137.96 € Dodaj do koszykaTojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21cm
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
Rękojeść – eco wood – tworzywo z mączką drzewną
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 33,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 215 gTojiro Kamień do użytku domowego #1000
44.27 € Dodaj do koszykaTojiro Kamień do użytku domowego #1000
Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Dane techniczne:
Wymiary – 174 x 55 x 17 mm
Gradacja – 1000
Podstawka w zestawie – tak
Waga – 445 gMade in Japan
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.
2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.
3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.
4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.
5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.
Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000
60.67 € Dodaj do koszykaTojiro Kamień do użytku domowego #220/1000
Japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 220 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.
Dane techniczne:
Wymiary – 174 x 55 x 27 mm
Gradacja – 220/1000
Podstawka w zestawie – tak
Waga – 503 (bez podstawki)/612(z podstawką)Made in Japan
Wskazówki dotyczące użytkowania
1. Zanurzyć kamień w wodzie aż przestaną się uwalniać pęcherzyki powietrza.
2. Ustawić klingę pod kątem 10-15º, jedną dłonią chwycić rękojeść, a drugą dłonią złapać ostrze. Przesuwać krawędź tnącą wzdłuż całego kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnym, pewnym ruchem i utrzymując ten sam kąt nachylenia. Jeżeli przy każdym przesunięciu noża słyszymy ten sam odgłos, to utrzymujemy stały kąt nachylenia.
Uwaga! Osad, którym w trakcie ostrzenia pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Pod żadnym pozorem nie wolno go zmywać, a jeśli kamień podczas ostrzenia wyschnie, należy skropić go wodą.
3. Powtarzać czynność ostrzenia dla obu stron noża, aż cała krawędź będzie ostra i w żadnym miejscu nie pozostaną zadziory.
4. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.
Tojiro Kamień naprawczy #60
44.27 € Dodaj do koszykaTojiro Kamień naprawczy #60
Kamień naprawczy Tojiro, idealnie sprawdza się w usuwaniu nierówności na kamieniu. Przed użyciem należy zmoczyć go w wodzie.
Dane techniczne:
Wymiary – 175 × 55 × 30 mm
Gradacja – 60
Podstawka w zestawie – brak
Waga – 537 gMade in Japan
Tojiro Shirogami Nóż Unagisaki Nagoya 10cm
147.33 € Dodaj do koszykaTojiro Shirogami Nóż Unagisaki Nagoya 10cm
Nagoyasaki Unagi jest kolejnym nożem przeznaczonym do krojenia węgorza. Sama nazwa wskazuje nam na region Nagoi, gdzie nóż ten jest powszechnie używany. Za pomocą tego kilkucentymetrowego ostrza sprawimy małe ryby, usuniemy z nich kręgosłup i płetwy. Nie jest to jednak nóż przeznaczony do ciężkich prac. Powinniśmy go raczej traktować jako pomocnika o wiele większej Deby. Jednostronny szlif i brak ostrego czubka znacznie ogranicza jego zastosowanie.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
Twardość – 60 HRC +/- 1
Długość całkowita – 21,3 cm
Długość ostrza – 10,0 cm
Szerokość klingi – 2,4 cm
Grubość klingi – 3,5 mm
Waga – ok. 96 g
Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywaGlobal Wymienny trzpień do musaka G-74
37.24 € Dodaj do koszykaGlobal Wymienny trzpień do musaka G-74
Zapasowy trzpień ceramiczny do ceramicznego musaka marki Global, model G-74. W przypadku pęknięcia pozwala łatwo wymienić oryginalny trzpień i przywrócić ostrzałkę do stanu pierwotnego.
Dane techniczne:
Długość pręta ceramicznego – 24 cm
Średnica pręta ceramicznego – 12 mmTakeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm
561.92 € Dodaj do koszykaTakeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
Rękojeść – róg jeleni
Twardość – 64 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,7 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – ok. 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 279 gTamahagane San Brown VG-5 zestaw 4 noży do steków
374.53 € Dodaj do koszykaTamahagane San Brown VG-5 zestaw 4 noży do steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. Drewniane pudełko sprawdzi się świetnie jako prezent.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5
Rękojeść – brązowe drewno pakka
Długość całkowita – 23,5cm
Długość ostrza – 12,5cm
Szerokość klingi – 1,9cm
Grubość klingi – 1,7mm
Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
Waga – 82gTamahagane Zestaw 4 noże + 4 widelce do steków
515.07 € Dodaj do koszykaTamahagane Zestaw 4 noże + 4 widelce do steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.
Tamahagane Micarta Zestaw Nóż + widelec do steków
348.77 € Dodaj do koszykaTamahagane Micarta Zestaw Nóż + widelec do steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.
Dane techniczne:
Nóż:
Ostrze – rdzeń VG-5
Rękojeść – czarna micarta
Długość całkowita – 22,5cm
Długość ostrza – 9cm
Szerokość klingi – 2,4cm
Grubość klingi – 1,9mm
Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
Waga – 58gWidelec:
Długość całkowita – 20,5cm
Szerokość zębiska – 2,7cm
Długość zębiska – 6,5cm
Długość zębów – 5,2cm
Waga – 66gTamahagane Zestaw nóż + widelec do steków
135.62 € Dodaj do koszykaTamahagane Zestaw nóż + widelec do steków
Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC.
Dane techniczne:
Nóż:
Długość całkowita – 22,5cm
Długość ostrza – 10cm
Szerokość klingi – 2,2cm
Grubość klingi – 1,6mm
Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
Waga – 54gWidelec:
Długość całkowita – 21cm
Szerokość zębiska – 2,5cm
Długość zębiska – 7,5cm
Długość zębów – 5,5cm
Waga – 54gSatake Black Nóż do obierania 10 cm
30.22 € Dodaj do koszykaSatake Black Nóż do obierania 10 cm
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo sztuczne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 23,1 cm
Długość ostrza – 10 cm
Szerokość klingi – 2,5 cm
Grubość klingi – 1,4 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 52 gSatake Black Nóż Santoku 17cm
41.93 € Dodaj do koszykaSatake Black Nóż Santoku 17cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść – tworzywo sztuczne
Twardość – 56-58 HRC
Długość całkowita – 31,9 cm
Długość ostrza – 17 cm
Szerokość klingi – 4,4 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 110 g