Sklep

Wyświetlanie 481–500 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    271.47  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż do wykrawania 16,5cm

    Specjalistyczny nóż przeznaczony do filetowania i krojenia ryb, a także do sprawiania innych rodzajów mięs, np. wołowiny czy wieprzowiny. Sztywna klinga znakomicie się sprawdza w przypadku ryb o dużych gabarytach, gdy trzeba dokładnie kontrolować pozycję czubka noża. Wąskie ostrze pozwala ciąć w najciaśniejszych miejscach, przy samej skórze i wzdłuż kręgosłupa.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 3,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Pro Flame Nóż Szefa 24cm

    304.27  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Pro Flame Nóż Szefa 24cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 39,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,1 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 230 g

  • Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Santoku 15cm

    257.42  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 15cm

    Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi – 4,3 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 144 g

  • Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Santoku 18cm

    294.90  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Revolution SPG2 Nóż Nóż Santoku 18cm

    Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami o owocami, jak również sprawdzi się w pracy z mięsem i rybą. Szeroka klinga jest idealna do przenoszenia pokrojonych produktów, jak również np. do rozgniatania czosnku. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SPG2
    Rękojeść – pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 164 g

  • Mcusta Zanmai VG-10 Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm

    184.81  Dodaj do koszyka

    Mcusta Zanmai Supreme Hammered Nóż do obierania 9cm

    Tradycyjny ręcznie wykonany nóż Mcusta Zanmai stworzony do prac wymagających precyzji jak dekoracje, oprawianie krewetek czy szypułkowanie, również jest doskonałym narzędziem do obierania warzyw i owoców.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10
    Rękojeść – czerwone laminowane pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,5 cm|
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 76 g

  • Mcusta Katana VG-10 Blue/Orange 8,5 cm

    224.63  Dodaj do koszyka

    Mcusta Katana VG-10 Blue/Orange 8,5 cm

    Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna rdzeń VG-10
    Rękojeść – aluminium
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita po rozłożeniu – 19,5 cm
    Długość ostrza – 8,3 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Długość rękojeści – 10,8 cm
    Grubość klingi – 3,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 99 g
    Blokada – linear lock
    Klips – jest

  • Mcusta Katana VG-10 Blue/Purple 8,5 cm

    224.63  Dodaj do koszyka

    Mcusta Katana VG-10 Blue/Purple 8,5 cm

    Nóż składany jest doskonałym towarzyszem codziennego użytku, świetnie sprawdzi się w mieście, poradzi sobie również z lekkimi pracami w terenie. System liner lock w połączeniu z doskonałym spasowaniem elementów zapewnia bezpieczeństwo użytkowania. Pełnowymiarowa rękojeść daje komfort użytkowania.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna rdzeń VG-10
    Rękojeść – aluminium
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita po rozłożeniu – 19,5 cm
    Długość ostrza – 8,3 cm
    Szerokość klingi – 2,0 cm
    Długość rękojeści – 10,8 cm
    Grubość klingi – 3,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 99 g
    Blokada – linear lock
    Klips – jest

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21cm

    137.96  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood – tworzywo z mączką drzewną
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 215 g

  • Tojiro Kamień do użytku domowego #1000

    44.27  Dodaj do koszyka

    Tojiro Kamień do użytku domowego #1000

    Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 174 x 55 x 17 mm
    Gradacja – 1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 445 g

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000

    60.67  Dodaj do koszyka

    Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000

    Japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 220 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 174 x 55 x 27 mm
    Gradacja – 220/1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 503 (bez podstawki)/612(z podstawką)

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Zanurzyć kamień w wodzie aż przestaną się uwalniać pęcherzyki powietrza.

    2. Ustawić klingę pod kątem 10-15º, jedną dłonią chwycić rękojeść, a drugą dłonią złapać ostrze. Przesuwać krawędź tnącą wzdłuż całego kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnym, pewnym ruchem i utrzymując ten sam kąt nachylenia. Jeżeli przy każdym przesunięciu noża słyszymy ten sam odgłos, to utrzymujemy stały kąt nachylenia.

    Uwaga! Osad, którym w trakcie ostrzenia pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Pod żadnym pozorem nie wolno go zmywać, a jeśli kamień podczas ostrzenia wyschnie, należy skropić go wodą.

    3. Powtarzać czynność ostrzenia dla obu stron noża, aż cała krawędź będzie ostra i w żadnym miejscu nie pozostaną zadziory.

    4. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tojiro Kamień naprawczy #60

    44.27  Dodaj do koszyka

    Tojiro Kamień naprawczy #60

    Kamień naprawczy Tojiro, idealnie sprawdza się w usuwaniu nierówności na kamieniu. Przed użyciem należy zmoczyć go w wodzie.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 175 × 55 × 30 mm
    Gradacja –
     60
    Podstawka w zestawie – brak
    Waga – 537 g

    Made in Japan

  • Tojiro Shirogami Nóż Unagisaki Nagoya 10cm

    147.33  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Unagisaki Nagoya 10cm

    Nagoyasaki Unagi jest kolejnym nożem przeznaczonym do krojenia węgorza. Sama nazwa wskazuje nam na region Nagoi, gdzie nóż ten jest powszechnie używany. Za pomocą tego kilkucentymetrowego ostrza sprawimy małe ryby, usuniemy z nich kręgosłup i płetwy. Nie jest to jednak nóż przeznaczony do ciężkich prac. Powinniśmy go raczej traktować jako pomocnika o wiele większej Deby. Jednostronny szlif i brak ostrego czubka znacznie ogranicza jego zastosowanie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,3 cm
    Długość ostrza – 10,0 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – 3,5 mm
    Waga – ok. 96 g
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

  • Global Wymienny trzpień do musaka G-74

    37.24  Dodaj do koszyka

    Global Wymienny trzpień do musaka G-74

    Zapasowy trzpień ceramiczny do ceramicznego musaka marki Global, model G-74. W przypadku pęknięcia pozwala łatwo wymienić oryginalny trzpień i przywrócić ostrzałkę do stanu pierwotnego.

    Dane techniczne:

    Długość pręta ceramicznego – 24 cm
    Średnica pręta ceramicznego – 12 mm

  • Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm

    561.92  Dodaj do koszyka

    Takeshi Saji SRS-13 Róg Jeleni Nóż Szefa 24cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach nóż szefa kuchni poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Średniej długości ostrze pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – szybkotnąca stal proszkowa SRS-13
    Rękojeść – róg jeleni
    Twardość – 64 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,7 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 279 g

  • Tamahagane San Brown VG-5 zestaw 4 noży do steków

    374.53  Dodaj do koszyka

    Tamahagane San Brown VG-5 zestaw 4 noży do steków

    Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. Drewniane pudełko sprawdzi się świetnie jako prezent.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5
    Rękojeść –
    brązowe drewno pakka
    Długość całkowita –
    23,5cm
    Długość ostrza – 12,5cm
    Szerokość klingi – 1,9cm
    Grubość klingi – 1,7mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
    Waga – 82g

  • Tamahagane Zestaw 4 noże + 4 widelce do steków

    515.07  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Zestaw 4 noże + 4 widelce do steków

    Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. 

  • Tamahagane Micarta Zestaw Nóż + widelec do steków

    348.77  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Micarta Zestaw Nóż + widelec do steków

    Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. 

    Dane techniczne:

    Nóż:
    Ostrze – rdzeń VG-5
    Rękojeść – 
    czarna micarta
    Długość całkowita – 22,5cm
    Długość ostrza – 9cm
    Szerokość klingi – 2,4cm
    Grubość klingi – 1,9mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
    Waga – 58g

    Widelec:
    Długość całkowita – 20,5cm
    Szerokość zębiska – 2,7cm
    Długość zębiska – 6,5cm
    Długość zębów – 5,2cm
    Waga – 66g

  • Tamahagane Zestaw nóż + widelec do steków

    135.62  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Zestaw nóż + widelec do steków

    Jest to niezbędna pozycja dla każdego fana steków. Ułatwiają krojenie steków, noże o gładkiej krawędzi tnącej zapewniają czystsze cięcie niż noże ząbkowane. Dodatkowo można je naostrzyć w domowych warunkach przy pomocy ostrzałki kółkowej lub kamienia do ostrzenia. Noże wykonane są z nierdzewnej stali VG-5 o twardości 61 HRC. 

    Dane techniczne: 

    Nóż:
    Długość całkowita – 22,5cm
    Długość ostrza – 10cm
    Szerokość klingi – 2,2cm
    Grubość klingi – 1,6mm
    Sposób ostrzenia – dwustronny symetryczny
    Waga – 54g

    Widelec:
    Długość całkowita – 21cm
    Szerokość zębiska – 2,5cm
    Długość zębiska – 7,5cm
    Długość zębów – 5,5cm
    Waga – 54g

  • Satake Black Nóż do obierania 10 cm

    30.22  Dodaj do koszyka

    Satake Black Nóż do obierania 10 cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 23,1 cm
    Długość ostrza – 10 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 52 g

  • Satake Black Nóż Santoku 17cm

    41.93  Dodaj do koszyka

    Satake Black Nóż Santoku 17cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal molibdenowo-wanadowa
    Rękojeść – tworzywo sztuczne
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 31,9 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 110 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top