Sklep

Wyświetlanie 241–260 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.65  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Kengata 16 cm

    222.28  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Saiseki Nóż Kengata 16 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 32,0 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 135 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

    222.28  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 150 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm

    222.28  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Sairen Nóż Kengata 16 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 139 g

  • Ochraniacz na nóż 25 cm

    6.79  Dodaj do koszyka

    Ochraniacz na nóż 25 cm

    Ochraniacz wykonany z tworzywa sztucznego, chroni krawędź tnącą przed uszkodzeniami. Miękki materiał pokrywające wnętrze ochraniacza zapobiega rysowania się noża. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 25,0 x 5,0 x 0,6 cm
    Waga – 45 g

  • Ochraniacz na nóż 22 cm

    6.79  Dodaj do koszyka

    Ochraniacz na nóż 22 cm

    Ochraniacz wykonany z tworzywa sztucznego, chroni krawędź tnącą przed uszkodzeniami. Miękki materiał pokrywające wnętrze ochraniacza zapobiega rysowania się noża. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 22,0 x 5,0 x 0,6 cm
    Waga – 35 g

  • Ochraniacz na nóż 18 cm

    5.86  Dodaj do koszyka

    Ochraniacz na nóż 18 cm

    Ochraniacz wykonany z tworzywa sztucznego, chroni krawędź tnącą przed uszkodzeniami. Miękki materiał pokrywające wnętrze ochraniacza zapobiega rysowania się noża. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 18,0 x 5,0 x 0,6 cm
    Waga – 28 g

  • Ochraniacz na nóż 15 cm

    4.45  Dodaj do koszyka

    Ochraniacz na nóż 15 cm

    Ochraniacz wykonany z tworzywa sztucznego, chroni krawędź tnącą przed uszkodzeniami. Miękki materiał pokrywające wnętrze ochraniacza zapobiega rysowania się noża. 

    Dane techniczne:

    Wymiary – 15,0 x 2,5 x 0,5 cm
    Waga – 11 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

    187.15  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

    Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 172 g

  • Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm

    147.33  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Tsubame Brown VG-5 Nóż Kengata 19,5 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 19,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 200 g

  • Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    198.86  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Brown VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – brązowa pakka wood
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 242 g

  • Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    374.53  Dodaj do koszyka

    Tamahagane Kyoto VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – 63 warstwowa stal nierdzewna SUS410 rdzeń VG-5
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 284 g

     

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    210.57  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 m
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 258 g

  • Tojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    348.77  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP3 Zestaw Nóż Szefa kuchni 21 cm + Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 62 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

    Dane techniczne Szefa kuchni 21 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Tojiro Gai VG-10 Damascus Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10
    Rękojeść – micarta
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,5 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Waga – ok. 177 g

  • Bisbell Lustrzana Listwa Magnetyczna Czarna 60 cm

    60.67  Dodaj do koszyka

    Bisbell Lustrzana Listwa Magnetyczna Czarna 60 cm

    Przechowywanie noży kuchennych na listwie magnetycznej firmy Bisbell to idealne rozwiązanie dla niewielkich kuchni, a łatwy do niej dostęp ułatwi przygotowywanie posiłków. Znakomita wentylacji ułatwi przechowywanie nawet najbardziej wymagających noży kuchennych, a ich identyfikacja nie będzie już sprawiać problemów. Listwa magnetyczna o długości 30 cm pomieści do 5 noży, a magnetyczne szyny sprawiają, że utrzyma nawet najcięższe przedmioty. Należy jednak zwrócić szczególną uwagę na sposób odkładania noży, aby przypadkiem ich nie uszkodzić.

    Listwa mocowana jest za pomocą 2 kołków dołączonych do opakowania.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 60,0 x 5,5 x 1,8 cm
    Waga – 662 g

  • Bisbell CDU Uniwersalny ochraniacz na ostrze

    15.22  Dodaj do koszyka

    Bisbell CDU Uniwersalny ochraniacz na ostrze

    Przenoszenie noży kuchennych to temat bliski wielu kucharzom. Wiele teczek przystosowanych do tego zadania zużywa się przez narażenie na kontakt z krawędzią tnącą noża. W celu uniknięca uszkodzeń, warto zaopatrzyć się w ochraniacze na ostrza. Wykonane przez firmę Bisbell, wyposażone w magnesy, przedłużą żywotność zarówno torby, jak I samego noża.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 24,0 x 6,0 x 0,4 cm
    Waga – 133 g
    Maksymalna wysokość ostrza – 4,5 cm
    Maksymalna długość ostrza – 21 cm

  • Tojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm

    294.90  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shippu Zestaw Uniwersalny 13 cm + Santoku 16,5 cm

    Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 13 cm

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,1 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 2,8 cm
    Grubość klingi – ok. 1,4 mm
    Waga – ok. 55 g

    Dane techniczne Santoku 16,5 cm

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    304.27  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP37 Nóż Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw dwóch profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,9 cm
    Długość ostrza –12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Waga – ok. 60 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    360.48  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shippu VG-10 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 52,3 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 2,4 mm
    Waga – ok. 186 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top