Sklep

Wyświetlanie 201–220 z 2248 wyników

Produktow na stronie
  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Retro Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.65  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 165 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

    222.28  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Santoku 17 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 159 g

  • Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm

    231.65  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Nanairo VG-10 Wine Nóż Szefa kuchni 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – tworzywo abs
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 36,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 165 g

  • Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    629.85  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Kengata Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 43,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi – 3,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 217 g

  • Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

    655.61  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Sakimaru 27 cm

    Nóż Sakimaru to tradycyjny japoński nóż kuchenny o ostrzu w kształcie skrzydła. Jego nazwa pochodzi od słowa “saki”, które oznacza szpic, i “maru”, co oznacza okrągły. Ostrze jest szerokie u podstawy i stopniowo zwęża się do końca, tworząc szpiczaste zakończenie. Ten nóż jest zwykle używany do krojenia mięsa i ryb oraz do wykonywania precyzyjnych cięć, a jego długi i zwężający się kształt umożliwia łatwe i płynne cięcie przez składniki.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 43,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi – 3,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 206 g

  • Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Yanagiba 27 cm

    538.50  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Silver#3 Nóż Yanagiba 27 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń nierdzewna stal Silver#3
    Rękojeść – drewno hebanowe, pierścień róg bawoli
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 42,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 3,4 cm
    Grubość klingi – 3,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 222 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

    292.55  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Aizome Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,2 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 169 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Kengata 16 cm

    222.28  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Kengata 16 cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 31,5 cm
    Długość ostrza – 16,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 129 g

  • Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

    269.13  Dodaj do koszyka

    Sakai Takayuki Urushi VG-10 Kokushin Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić duże porcje, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie można było przesuwać klingę w obydwu kierunkach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – nierdzewna stal VG-10 okuta warstwami stali nierdzewnej
    Rękojeść – ręcznie lakierowane drewno dębu
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 39,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 193 g

  • Kanetsune Danro White SC steel Zenko Siekierka

    255.08  Dodaj do koszyka

    Kanetsune Danro Burned SC Steel Warikomi Siekierka

    Siekiera wyprodukowana w Japonii. Trzonek jest wykonany z drewna dębu, i został wyprofilowany dla wygodniejszej pracy. W zestawie z siekierą znajduje się osłona na ostrze z możliwością założenia na pas.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna SC
    Rękojeść – drewno dąb
    Twardość ostrza – 58-60 HRC
    Długość całkowita – 37,0 cm
    Długość ostrza – 8,0 cm
    Szerokość klingi – 12,5 cm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 772 g 

  • Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 8,4 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 46 g

  • Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 8,4 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 46 g

  • Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    23.19  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 8,4 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 8,4 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 46 g

  • Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” BL Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 10,5 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 68 g

  • Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” GR Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 10,5 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 68 g

  • Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    27.87  Dodaj do koszyka

    Kanetsune “Five Stars” RD Obcinacz do paznokci 10,5 cm

    Cążki do paznokci to prosta konstrukcja pozwalająca na regulowanie długości paznokcia. Dzięki odpowiedniej budowie są prostsze w obsłudze niż nożyczki, a pośród różnych rozmiarów, można dobrać ten który najlepiej pasuje do dłoni.

    Dane techniczne:

    Długość całkowita – 10,5 cm
    Długość ostrza – 1,5 cm
    Waga – ok. 68 g

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    130.93  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,7 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  172 g

     

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    98.14  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż uniwersalny 13,5 cm

    Poręczny nóż kuchenny, bardzo praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki “w kostkę”, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  78 g

  • Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

    140.30  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 940 VG-1 Nóż Santoku 16,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-1 okuty stalą SUS410
    Rękojeść – drewno pakka
    Twardość – 59-60 HRC
    Długość całkowita – 29,0 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,6mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok.  156 g

     

  • Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

    194.18  Dodaj do koszyka

    Kanetsune 900 VG-10 Nóż Santoku 18,5 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń stal nierdzewna VG-10 okuta 16 warstwami stali
    Rękojeść – drewno mahoń
    Twardość – 60-61 HRC
    Długość całkowita – 30,5 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,7 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 174 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Scroll to Top