Tojiro Shirogami to seria noży kuchennych, które charakteryzują się doskonałą ostrością i łatwością ostrzenia dzięki wykorzystaniu wysokiej jakości stali Shirogami. Ta tradycyjna japońska stal jest ceniona przez profesjonalnych kucharzy i pasjonatów gotowania za jej zdolność do uzyskiwania wyjątkowo ostrego ostrza. Noże z serii Tojiro Shirogami to niezastąpione narzędzie w każdej kuchni, gwarantujące doskonałe rezultaty podczas przygotowywania potraw.
Charakterystyczny kształt noża Unagisaki dyktowany jest jego przeznaczeniem – jest to najlepszy nóż do filetowania węgorza. Wyraźnie zaakcentowany czubek pozwala sprawnie rozpłatać brzuch ryby, a jednostronny szlif doskonale sprawdza się przy oddzielaniu podłużnych fragmentów mięsa. Wykonany z węglowej stali Shirogami, której świetne właściwości tnące są znane szerokiemu gronu mistrzów kuchni od lat.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2 Rękojeść – drewno magnolia pierścień z tworzywa Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 29,6 cm Długość ostrza – 18,0 cm (11,8 + 6,2 cm) Szerokość klingi – 4,4 cm Grubość klingi – 6,0 mm Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny Waga – ok. 221 g
Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Dane techniczne:
Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 33,5 cm Długość ostrza – 18 cm Szerokość klingi – 5,5 cm Grubość klingi – 8,0 mm Waga – ok. 317 g Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
Tojiro Shirogami to seria noży kuchennych, które charakteryzują się doskonałą ostrością i łatwością ostrzenia dzięki wykorzystaniu wysokiej jakości stali Shirogami. Ta tradycyjna japońska stal jest ceniona przez profesjonalnych kucharzy i pasjonatów gotowania za jej zdolność do uzyskiwania wyjątkowo ostrego ostrza. Noże z serii Tojiro Shirogami to niezastąpione narzędzie w każdej kuchni, gwarantujące doskonałe rezultaty podczas przygotowywania potraw.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności