Tojiro Shippu Black VG-10

Tojiro Shippu Black to seria noży kuchennych cechujących się eleganckim wzornictwem i wyjątkową ostrością ostrza wykonanego z wysokiej jakości stali VG-10. Ich czarne wykończenie nadaje im nowoczesny i ekskluzywny wygląd. Dzięki ergonomicznemu uchwytowi zapewniają wygodę i pewny chwyt podczas pracy w kuchni. Seria Tojiro Shippu Black to idealny wybór dla osób poszukujących noży najwyższej jakości, które wyróżniają się nie tylko funkcjonalnością, ale także estetyką.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Produktow na stronie
  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    243.02  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni 21 cm Tojiro Shippu Black 

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,8 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 120 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż Szefa 24 cm

    317.87  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Szefa 24 cm Tojiro Shippu Black

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić nawet naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby swobodnie przesuwać klingę w obydwu kierunkach. Lekka rękojeść w kształcie litery D pozwala trzymać nóż na wiele różnych sposobów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 38,6 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 140 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż do porcjowania 21 cm

    210.28  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny do porcjowania 21 cm Tojiro Shippu Black 

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,5 mm
    Waga – ok. 105 g

  • Tojiro Shippu Black VG-10 Nóż Santoku 16,5 cm

    210.28  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Santoku 16,5 cm Tojiro Shippu Black 

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 63 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 110 g

Tojiro Shippu Black to seria noży kuchennych cechujących się eleganckim wzornictwem i wyjątkową ostrością ostrza wykonanego z wysokiej jakości stali VG-10. Ich czarne wykończenie nadaje im nowoczesny i ekskluzywny wygląd. Dzięki ergonomicznemu uchwytowi zapewniają wygodę i pewny chwyt podczas pracy w kuchni. Seria Tojiro Shippu Black to idealny wybór dla osób poszukujących noży najwyższej jakości, które wyróżniają się nie tylko funkcjonalnością, ale także estetyką.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

4 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Waga (g)

Scroll to Top