Tojiro Pro Western VG-10

Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 4

Produktow na stronie
  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    125.96  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 18 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,8 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 138 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 27cm

    217.11  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,3 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 236 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    175.04  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,0 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 190 g

  • Tojiro Pro Western VG-10 Chiński Nóż do siekania 22cm

    296.56  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny Tojiro Pro do siekania 22 cm

    Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 22,0 cm
    Szerokość klingi – 9,2 cm
    Grubość klingi – 3,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 532 g

Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

4 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top