Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30,8 cm Długość ostrza – 18,0 cm Szerokość klingi – 4,9 cm Grubość klingi – 1,8 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 138 g
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 40,5 cm Długość ostrza – 27,0 cm Szerokość klingi – 4,9 cm Grubość klingi – 2,3 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 236 g
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 37,0 cm Długość ostrza – 24,0 cm Szerokość klingi – 4,9 cm Grubość klingi – 2,0 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 190 g
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 35,0 cm Długość ostrza – 21,0 cm Szerokość klingi – 3,6 cm Grubość klingi – 2,4 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 150 g
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 20,5 cm Długość ostrza – 9,0 cm Szerokość klingi – 2,3 cm Grubość klingi – 2,0 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 64 g
Tasak chiński, który w kuchni azjatyckiej wykorzystywany jest na co dzień do krojenia różnych produktów i pełni funkcję noża szefa kuchni. Posiada solidną, lecz stosunkowo cienką klingę, więc nie powinno się nim rąbać kości ani mrożonek. Szeroki, ostry nóż to doskonałe narzędzie do takich zadań, jak krojenie warzyw w kostkę, porcjowanie drobiu, siekanie surowego mięsa czy rozgniatanie czosnku lub imbiru.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 33,0 cm Długość ostrza – 22,0 cm Szerokość klingi – 9,2 cm Grubość klingi – 3,2 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 532 g
Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności