Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiripozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30,0 cm Długość ostrza – 16,5 cm Szerokość klingi – 4,5 cm Grubość klingi – 1,7 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 161 g
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni czy szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalne ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę płynnie i precyzyjnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 35,0 cm Długość ostrza – 21,0 cm Szerokość klingi – 3,6 cm Grubość klingi – 2,4 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 150 g
Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.
Dane techniczne:
Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 Rękojeść – stal nierdzewna ,,wzór tornado” zapobiega zsuwaniu się mokrej lub tłustej dłoni Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 20,5 cm Długość ostrza – 9,0 cm Szerokość klingi – 2,3 cm Grubość klingi – 2,0 mm Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny Waga – ok. 64 g
Noże kuchenne typu Pro Western charakteryzują się klasycznym, zachodnim stylem wykonania, który zapewnia wygodę i precyzję podczas przygotowywania potraw. Zazwyczaj posiadają one ulepszoną ergonomiczną rękojeść i ostrze o standardowej długości oraz kształcie, co ułatwia ich obsługę dla osób przyzwyczajonych do zachodnich standardów kuchennych. Noże tego typu są cenione zarówno przez profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania, którzy szukają niezawodnych narzędzi do codziennej pracy w kuchni.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności