Tojiro Classic Damascus VG10

Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 5

Produktow na stronie
  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm

    273.83  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 230 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    210.58  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,8 cm
    Długość ostrza –18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 170 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm

    210.58  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    210.58  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 198 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    229.32  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 200 g

Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

5 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Waga (g)

Scroll to Top