Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 37 cm Długość ostrza – 24 cm Szerokość klingi – 4,4 cm Grubość klingi – ok. 2,3 mm Waga – ok. 230 g
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30,8 cm Długość ostrza –18 cm Szerokość klingi – 4,5 cm Grubość klingi – ok. 1,9 mm Waga – ok. 170 g
Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30 cm Długość ostrza – 17 cm Szerokość klingi – 4,5 cm Grubość klingi – ok. 2 mm Waga – ok. 175 g
Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm
Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 34 cm Długość ostrza – 21 cm Szerokość klingi – 4,4 cm Grubość klingi – ok. 2,4 mm Waga – ok. 200 g
Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 22,9 cm Długość ostrza –12 cm Szerokość klingi – 2,5 cm Grubość klingi – ok. 1,6 mm Waga – ok. 60 g
Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności