Tojiro Classic Damascus VG10

Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Produktow na stronie
  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm

    273.19  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 230 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    210.10  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 18cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,8 cm
    Długość ostrza –18 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 170 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm

    210.10  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    210.10  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5cm

    Japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Cienka, prostokątna klinga pozwala uzyskać półprzezroczyste plastry, a także przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Prosta krawędź tnąca służy do krojenia przede wszystkim w linii pionowej, z zastosowaniem wielu różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,8 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,7 mm
    Waga – ok. 198 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    228.79  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 21cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,4 mm
    Waga – ok. 200 g

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 12cm

    100.26  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 12cm

    Wszechstronny, lekki nóż kuchenny, przeznaczony do obierania, czyszczenia i krojenia małych lub średnich produktów, takich jak zioła, warzywa czy owoce. Ponieważ przypomina kształtem nóż szefa, często się przydaje jako miniaturowa wersja tego podstawowego narzędzia, kiedy duży nóż okazuje się niepraktyczny.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 22,9 cm
    Długość ostrza –12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,6 mm
    Waga – ok. 60 g

     

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    109.61  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 15cm

    Poręczny nóż kuchenny, szczególnie praktyczny przy produktach małej i średniej wielkości, takich jak rzodkiewka czy cytryna. Nóż uniwersalny doskonale się sprawdza podczas cięcia marchewki w kostkę, krojenia oliwek lub małego pieczywa. Idealny dla tych, którzy nie lubią dużych noży.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 25,6 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 2,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,5 mm
    Waga – ok. 75 g

Noże Tojiro Classic Damascus VG10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z doskonałą jakością stali VG10. Charakteryzują się one wyjątkową ostrością oraz trwałością, sprawiając, że są idealnym narzędziem dla wymagających kucharzy i pasjonatów gotowania. Dzięki precyzji wykonania i unikalnemu wzornictwu, noże z serii Tojiro Classic Damascus VG10 stanowią wyjątkową ozdobę każdej kuchni.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Waga (g)

    Scroll to Top