Noże Tojiro Basic Damascus VG-10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z wysoką jakością stali VG-10. Zapewniają one doskonałą ostrość i trwałość, idealną zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania. Dzięki wyjątkowemu wzornictwu i precyzji wykonania, noże z serii Tojiro Basic Damascus VG-10 stanowią niezastąpione narzędzie w każdej kuchni.
Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 30,2 cm Długość ostrza – 18 cm Szerokość klingi – 4,4 cm Grubość klingi – ok. 2,1 mm Waga – ok. 145 g
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 29,3 cm Długość ostrza – 17 cm Szerokość klingi – 4,6 cm Grubość klingi – ok. 2,1 mm Waga – ok. 160 g
Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.
Dane techniczne:
Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 Twardość – 60 HRC +/- 1 Długość całkowita – 29,3 cm Długość ostrza – 16,5 cm Szerokość klingi – 4,5 cm Grubość klingi – ok. 2,1 mm Waga – ok. 160 g
Noże Tojiro Basic Damascus VG-10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z wysoką jakością stali VG-10. Zapewniają one doskonałą ostrość i trwałość, idealną zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania. Dzięki wyjątkowemu wzornictwu i precyzji wykonania, noże z serii Tojiro Basic Damascus VG-10 stanowią niezastąpione narzędzie w każdej kuchni.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaNie wyrażam zgodyPolityka prywatności