Tojiro Basic Damascus VG-10

Noże Tojiro Basic Damascus VG-10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z wysoką jakością stali VG-10. Zapewniają one doskonałą ostrość i trwałość, idealną zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania. Dzięki wyjątkowemu wzornictwu i precyzji wykonania, noże z serii Tojiro Basic Damascus VG-10 stanowią niezastąpione narzędzie w każdej kuchni.

Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Produktow na stronie
  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Szefa 18 cm

    125.96  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Szefa 18 cm

    Średniej wielkości, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony głównie do krojenia mięsa, lecz równie przydatny jako narzędzie uniwersalne, którym swobodnie posiekamy zioła lub pokroimy warzywa w kostkę czy w plastry. Szerokie, cienkie ostrze błyskawicznie przetnie grubsze produkty, nie uszkadzając przy tym delikatnych składników.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,2 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 145 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    125.96  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Santoku 17 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Nóż Santoku posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    125.96  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż Nakiri 16,5 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,3 cm
    Długość ostrza – 16,5 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Waga – ok. 160 g

Noże Tojiro Basic Damascus VG-10 to połączenie eleganckiego wzornictwa damasceńskiego z wysoką jakością stali VG-10. Zapewniają one doskonałą ostrość i trwałość, idealną zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów gotowania. Dzięki wyjątkowemu wzornictwu i precyzji wykonania, noże z serii Tojiro Basic Damascus VG-10 stanowią niezastąpione narzędzie w każdej kuchni.

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Waga (g)

    Scroll to Top