Noze Tojiro

Noże Tojiro: profesjonalne noże kuchenne z Japonii. Wysoka jakość, ostrość, trwałość. Idealne dla szefów kuchni. Nowoczesny design, tradycyjne wykonanie.

Wyświetlanie 61–80 z 133 wyników

Produktow na stronie
  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 27cm

    617.73  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 27 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 45,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 7,3 cm
    Grubość klingi – 8,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 690 g

  • Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm

    88.38  Dodaj do koszyka

    Tojiro Basic Damascus VG-10 Nóż uniwersalny 13,5cm

    Wszechstronny nóż japoński przeznaczony do krojenia i obierania warzyw i owoców. Krótkie, cienkie ostrze jest zakończone ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję cięcia podczas usuwania gniazd z jabłek, szypułek z pomidorów czy oczek z ziemniaków.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 24,5 cm
    Długość ostrza – 13,5 cm
    Szerokość klingi – 3,0 cm
    Grubość klingi – ok. 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 78 g

  • Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm

    697.01  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 27cm

    Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

    Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.

    W przypadku soba-kiri, niezwykle istotne jest umiejętne ostrzenie. Żeby sprawdził się w swoim zadaniu, krawędź tnąca musi być idealnie prosta na całej długości – w przypadku niedoskonałości makaron udon nie będzie odpowiednio oddzielony.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – stalowa opleciona sznurkiem
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 27,0 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 13,0 cm
    Grubość klingi – 8,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 860 g

  • Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 30cm

    808.95  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Kurouchi Nóż Soba 30cm

    Soba-kiri charakteryzuje – bardzo szerokie ostrze, bez typowego czubka, o prostokątnym kształcie i prostej krawędzi tnącej. Jednak jego kształt i krawędź tnąca z nietypowo obniżoną brodą, są podyktowane wyjątkowej specjalizacji – jest to nóż, wykorzystywany do przygotowywania klusek soba oraz udon.

    Taki kształt, z rękojeścią bliżej środka krawędzi, pozwala na lepszą dystrybucję siły, wymaganej przy krojeniu płaskiego, złożonego w kilka warstw, placka w cienkie nitki wykorzystywane w tradycyjnej kuchni japońskiej.

    W przypadku soba-kiri, niezwykle istotne jest umiejętne ostrzenie. Żeby sprawdził się w swoim zadaniu, krawędź tnąca musi być idealnie prosta na całej długości – w przypadku niedoskonałości makaron udon nie będzie odpowiednio oddzielony.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – stalowa opleciona sznurkiem
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 30,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 12,3 cm
    Grubość klingi – 6,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 869 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Sashimi 30cm

    230.63  Dodaj do koszyka

    Nóż Sashimi 30 cm Tojiro Shirogami 

    Klasyczny japoński nóż kuchenny do plastrowania o długim, wąskim i cienkim ostrzu w kształcie liścia wierzby, przeznaczony do cięcia surowych filetów rybnych na cieniutkie, niemal przezroczyste plastry. Doskonale się sprawdza podczas przygotowywania sashimi, rybnego carpaccio oraz różnych wariantów sushi. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. W tym modelu krawędź grzbietu ma szlif ukośny, co zwiększa wygodę przy prowadzeniu noża palcem wskazującym.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 3 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 44,0 cm
    Długość ostrza – 30,0 cm
    Szerokość klingi – 3,5 cm
    Grubość klingi – 3,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 218 g

  • Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21cm

    137.35  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic VG-10 Nóż Santoku 21cm

    Wielofunkcyjny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, mięsa i ryb. Posiada obniżony czubek, który znacznie ułatwia szatkowanie, oraz szerokie ostrze, na które można zgarnąć pokrojone produkty, żeby je przenieść np. do sałatki. Doskonale się sprawdza w każdych warunkach pracy, ponieważ dzięki wysoko położonej rękojeści palce nie dotykają deski ani jedzenia.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – eco wood – tworzywo z mączką drzewną
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 215 g

  • Tojiro Kamień do użytku domowego #1000

    44.07  Dodaj do koszyka

    Tojiro Kamień do użytku domowego #1000

    Wysokiej jakości japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 174 x 55 x 17 mm
    Gradacja – 1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 445 g

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Namoczyć kamień w wodzie przez 10-15 minuty.

    2. Chwycić nóż w taki sposób, żeby ostrze dotykało osełki pod kątem 10-15 stopni. Następnie lekko dociskając klingę, przesuwać ją wzdłuż kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnymi ruchami, cały czas utrzymując niezmienny kąt nachylenia.

    3. Powtarzać czynność dla obu stron ostrza, aż cała krawędź jest naostrzona i w żadnym miejscu nie ma zadziorów.

    4. W trakcie ostrzenia wydziela się mokry proszek. Nie należy go wycierać ani spłukiwać, tylko kontynuować podjętą czynność. Proszek wygląda nieestetycznie, ale właśnie ten osad ostrzy krawędź.

    5. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000

    60.40  Dodaj do koszyka

    Tojiro Kamień do użytku domowego #220/1000

    Japoński kamień wodny, idealny do ostrzenia domowych noży kuchennych. Granulacja 220 przeznaczona noży bardzo tępych oraz z uszkodzoną krawędzią tnącą. Średnia ziarnistość (1000) służy do regularnego podostrzania noża, o ile ostrze nie uległo poważniejszym zniszczeniom lub całkowitemu stępieniu.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 174 x 55 x 27 mm
    Gradacja – 220/1000
    Podstawka w zestawie – tak
    Waga – 503 (bez podstawki)/612(z podstawką)

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Zanurzyć kamień w wodzie aż przestaną się uwalniać pęcherzyki powietrza.

    2. Ustawić klingę pod kątem 10-15º, jedną dłonią chwycić rękojeść, a drugą dłonią złapać ostrze. Przesuwać krawędź tnącą wzdłuż całego kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnym, pewnym ruchem i utrzymując ten sam kąt nachylenia. Jeżeli przy każdym przesunięciu noża słyszymy ten sam odgłos, to utrzymujemy stały kąt nachylenia.

    Uwaga! Osad, którym w trakcie ostrzenia pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Pod żadnym pozorem nie wolno go zmywać, a jeśli kamień podczas ostrzenia wyschnie, należy skropić go wodą.

    3. Powtarzać czynność ostrzenia dla obu stron noża, aż cała krawędź będzie ostra i w żadnym miejscu nie pozostaną zadziory.

    4. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tojiro Kamień naprawczy #60

    44.07  Dodaj do koszyka

    Tojiro Kamień naprawczy #60

    Kamień naprawczy Tojiro, idealnie sprawdza się w usuwaniu nierówności na kamieniu. Przed użyciem należy zmoczyć go w wodzie.

    Dane techniczne:

    Wymiary – 175 × 55 × 30 mm
    Gradacja –
     60
    Podstawka w zestawie – brak
    Waga – 537 g

    Made in Japan

  • Tojiro Shirogami Nóż Unagisaki Nagoya 10cm

    146.68  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Unagisaki Nagoya 10cm

    Nagoyasaki Unagi jest kolejnym nożem przeznaczonym do krojenia węgorza. Sama nazwa wskazuje nam na region Nagoi, gdzie nóż ten jest powszechnie używany. Za pomocą tego kilkucentymetrowego ostrza sprawimy małe ryby, usuniemy z nich kręgosłup i płetwy. Nie jest to jednak nóż przeznaczony do ciężkich prac. Powinniśmy go raczej traktować jako pomocnika o wiele większej Deby. Jednostronny szlif i brak ostrego czubka znacznie ogranicza jego zastosowanie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,3 cm
    Długość ostrza – 10,0 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – 3,5 mm
    Waga – ok. 96 g
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm

    83.72  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż do obierania 9cm

    Poręczny nóż kuchenny, idealny do obróbki małych powierzchni. Krótkie i cienkie ostrze pozwala na łatwe manewrowanie, a zaostrzony czubek pomaga w wykrawaniu niechcianych miejsc w owocach i warzywach.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 21,3 cm
    Długość ostrza – 9,0 cm
    Szerokość klingi – 2,4 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 43 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 21cm

    158.34  Dodaj do koszyka

     Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 21cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 35,3 cm
    Długość ostrza – 21,2 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 140 g

  • Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    197.98  Dodaj do koszyka

    Tojiro Hammered VG-10 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Rękojeść – drewno magnoliowe
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 39,1 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 2,2 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 185 g

  • Tojiro DP3 Zestaw Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    209.64  Dodaj do koszyka

    Tojiro DP3 Zestaw Santoku 17 cm + Uniwersalny 12 cm

    Zestaw trzech profesjonalnych noży ze stali VG-10, zapakowany w eleganckie pudełko idealnie nadaję się na prezent dla każdego miłośnika gotowania.

    Dane techniczne nóż uniwersalny 12 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 2,5 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Waga – ok. 62 g

    Dane techniczne Santoku 17 cm

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,7 cm
    Długość ostrza – 17 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 1,9 mm
    Waga – ok. 175 g

  • Tojiro Zen Black VG-10 Nóż szefa kuchni 24cm

    181.66  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny szefa kuchni 24 cm Tojiro Zen Black

    Profesjonalny wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – laminat 3 warstwowy – rdzeń z VG-10
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 39 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 150 g

  • Tojiro Kamień do ostrzenia 1000/3000

    65.06  Dodaj do koszyka

    Tojiro Kamień do ostrzenia 1000/3000

    Dwustronny japoński kamień wodny, na którym można ostrzyć wysokiej jakości noże, brzytwy oraz nożyczki. Składa się z dwóch powierzchni ostrzących: brązowa strona ma granulację 1000 (medium, średnia ziarnistość), kremowa zaś – 3000 (fine, drobna ziarnistość). Granulacja 1000 przeznaczona jest do normalnego ostrzenia, natomiast granulacja 3000 służy do wygładzania i polerowania ostrza. Do kamienia dołączony jest wygodny pojemnik.

    Dane techniczne:

    Gradacja – 1000/3000
    Podstawka w zestawie – tak

    Made in Japan

    Wskazówki dotyczące użytkowania

    1. Zanurzyć kamień w wodzie na co najmniej 15 minut lub dopóki przestaną się uwalniać pęcherzyki powietrza.

    2. Umyć i wysuszyć nóż. Postawić kamień tak, aby powierzchnia o granulacji 800 znajdowała się na górze.

    3. Ustawić klingę pod kątem 10-15º, jedną dłonią chwycić rękojeść, a drugą dłonią złapać ostrze. Przesuwać krawędź tnącą wzdłuż całego kamienia, pchając nóż od siebie i do siebie jednostajnym, pewnym ruchem i utrzymując ten sam kąt nachylenia. Jeżeli przy każdym przesunięciu noża słyszymy ten sam odgłos, to utrzymujemy stały kąt nachylenia.

    Uwaga! Osad, którym w trakcie ostrzenia pokrywa się kamień, przyspiesza cały proces. Pod żadnym pozorem nie wolno go zmywać, a jeśli kamień podczas ostrzenia wyschnie, należy skropić go wodą.

    4. Powtarzać czynność ostrzenia dla obu stron noża, aż cała krawędź będzie ostra i w żadnym miejscu nie pozostaną zadziory.

    5. Przewrócić kamień na drugą stronę, tak, aby powierzchnia o granulacji 6000 znajdowała się na górze. Następnie wygładzić i wypolerować krawędź z jednej i z drugiej strony, stosując tę samą technikę, co podczas ostrzenia.

    6. Po zakończeniu ostrzenia wypłukać kamień w wodzie i przechowywać go w stanie suchym.

  • Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style Unagisaki 18 cm

    295.92  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Eell Tokyo Style 18 cm

    Charakterystyczny kształt noża Unagisaki dyktowany jest jego przeznaczeniem – jest to najlepszy nóż do filetowania węgorza. Wyraźnie zaakcentowany czubek pozwala sprawnie rozpłatać brzuch ryby, a jednostronny szlif doskonale sprawdza się przy oddzielaniu podłużnych fragmentów mięsa. Wykonany z węglowej stali Shirogami, której świetne właściwości tnące są znane szerokiemu gronu mistrzów kuchni od lat.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 2 warstwowa rdzewna stal, rdzeń – Shirogami #2
    Rękojeść – drewno magnolia pierścień z tworzywa
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29,6 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm (11,8 + 6,2 cm)
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – 6,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 221 g

  • Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    176.99  Dodaj do koszyka

    Tojiro Shirogami Nóż Deba 18 cm

    Deba to tradycyjny nóż japoński pełniący równocześnie funkcję noża do filetowania ryb lub drobiu, noża do porcjowania mięsa i wszechstronnego, lekkiego tasaka. Ostrzony jednostronnie, jest wystarczająco finezyjny, aby kroić produkty na cienkie plastry, i wystarczająco mocny, aby przecinać nieduże ości. Stosunkowo krótkie ostrze umożliwia pełną kontrolę nad narzędziem. Klasyczna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal rdzewna, rdzeń – Shirogami #2
    Twardość – 60  HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 18 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 8,0 mm
    Waga – ok. 317 g
    Rękojeść – uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

  • Tojiro Origami Black Nóż uniwersalny 13 cm

    81.38  Dodaj do koszyka

    Nóż kuchenny uniwersalny 13 cm Tojiro Origami Black

    Wysokiej jakości japoński nóż, przeznaczony do podstawowych kuchennych zadań. Świetnie się sprawdza przy siekaniu ziół, krojeniu warzyw i owoców, oraz w pracy z mniejszymi porcjami mięsa. Nóż posiada dwustronny, wypukły szlif i opuszcza fabrykę ostry jak brzytwa. Dzięki zastosowaniu jednolitego materiału jest niesamowicie wytrzymały i łatwy w pielęgnacji. Takie rozwiązanie pomaga również dbać o higienę pracy. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
    Rękojeść – stal nierdzewna molibdenowo – wanadowa
    Twardość – 56-58 HRC
    Długość całkowita – 24 cm
    Długość ostrza – 13 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,4 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 66 g

    Do produktu dołączono specjalną szczoteczkę do czyszczenia rękojeści od wewnątrz.

  • Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm

    272.60  Dodaj do koszyka

    Tojiro Classic Damascus VG-10 Nóż szefa kuchni 24 cm

    Profesjonalny, wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia, siekania, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. We wprawnych rękach poradzi sobie nawet z porcjowaniem drobiu, usuwaniem kości z mięsa czy filetowaniem ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić duże płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem.

    Dane techniczne:

    Ostrze – stal 37 warstwowa rdzeń VG-10 
    Twardość – 60 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37 cm
    Długość ostrza – 24 cm
    Szerokość klingi – 4,4 cm
    Grubość klingi – ok. 2,3 mm
    Waga – ok. 230 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

     

    Zastosowanie
    Stal
    Rękojeść
    Długość Całkowita (cm)
    Grubość (mm)
    Długość ostrza (cm)
    Szerokość ostrza (cm)
    Sposób ostrzenia
    Waga (g)

    Scroll to Top