SAN Black VG-5

Wyświetlanie wszystkich wyników: 9

Produktow na stronie
  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

    231.66  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm

    Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 cm
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 4,0 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronnysujihiki
    Waga – ok. 202 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

    163.73  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża. 

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,0 cm
    Długość ostrza – 17,5 cm
    Szerokość klingi – 5,0 cm
    Grubość klingi – 1,6 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
    Waga – ok. 179 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

    187.16  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm

    Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 36,5 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 3,7 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 172 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    210.58  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 40,5 m
    Długość ostrza – 27,0 cm
    Szerokość klingi – 5,5 cm
    Grubość klingi – 2,0 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 258 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18cm

    159.05  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Nakiri 18 cm

    Funkcjonalny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić duże produkty płynnym ruchem i szybko je przenosić do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w długie plastry.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 31,2 cm
    Długość ostrza – 18,0 cm
    Szerokość klingi – 4,8 cm
    Grubość klingi – 1,8 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – 193 ok. g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm

    102.83  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm

    Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,5 cm
    Długość ostrza – 12,0 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 98 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm

    116.89  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 26,0 cm
    Długość ostrza – 15,0 cm
    Szerokość klingi –  4,0 cm
    Grubość klingi – 1,5 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 105 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm

    161.39  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 37,3 cm
    Długość ostrza – 24,0 cm
    Szerokość klingi – 4,9 cm
    Grubość klingi – 2,1 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 220 g

  • Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm

    159.05  Dodaj do koszyka

    Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm

    Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.

    Dane techniczne:

    Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
    Rękojeść – czarna micarta
    Twardość – 61 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 34,0 cm
    Długość ostrza – 21,0 cm
    Szerokość klingi – 4,5 cm
    Grubość klingi – 1,9 mm
    Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 178 g

Shopping Cart

Aktywne filtry

Filtry

9 produkty znaleziony

Zastosowanie
Stal
Rękojeść
Długość Całkowita (cm)
Grubość (mm)
Długość ostrza (cm)
Szerokość ostrza (cm)
Sposób ostrzenia
Waga (g)

Scroll to Top