SAN Black VG-5
Wyświetlanie wszystkich wyników: 9
Tamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm
231.66 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 27 cm
Nóż kuchenny przeznaczony do porcjowania i plastrowania mięs, np. drobiu, pieczeni, szynki – po ugotowaniu lub upieczeniu produktu. Specjalistyczne, wydłużone ostrze, które jest znacznie węższe i cieńsze niż w zwykłych nożach, pozwala ciąć przez całą płaszczyznę dokładnie i płynnie, podczas gdy grubszy nóż często się klinuje i szarpie mięso. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 cm
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,8 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronnysujihiki
Waga – ok. 202 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm
163.73 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku żłobiony 17,5 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze, znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię. Dzięki żłobionemu ostrzu produkty łatwiej odchodzą od noża.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 31,0 cm
Długość ostrza – 17,5 cm
Szerokość klingi – 5,0 cm
Grubość klingi – 1,6 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny
Waga – ok. 179 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
91.12 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż do sera 16 cm
Specjalistyczny nóż, który służy do krojenia różnych rodzajów i gatunków sera – zarówno twardych, jak i miękkich. Charakterystyczne otwory w klindze zmniejszają tarcie, dzięki czemu plastry łatwo odchodzą od noża, a ser się nie kruszy. Ząbkowane ostrze świetnie sobie radzi z naturalną skórką, która bywa niezwykle twarda i chropowata. Rozwidlony czubek służy do podawania kawałków sera bezpośrednio z deski.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 25,5 cm
Długość ostrza – 16,0 cm
Szerokość klingi – 3,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – ostrze ząbkowane
Waga – ok. 82 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm
187.16 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Sujihiki żłobiony 24 cm
Specjalistyczny nóż o wydłużonym ostrzu, przeznaczony do porcjowania mięs. Wąska, cienka klinga pozwala ciąć np. pieczeń wołową, pieczony mostek jagnięcy czy pieczoną szynkę na równe, estetyczne porcje. Ostry czubek ułatwia oddzielanie mięsa od kości. Ponieważ nóż jest lekko elastyczny, dobrze się też sprawdza podczas precyzyjnego krojenia filetów z łososia oraz innych ryb.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 36,5 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 3,7 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 172 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
210.58 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 27 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 40,5 m
Długość ostrza – 27,0 cm
Szerokość klingi – 5,5 cm
Grubość klingi – 2,0 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 258 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12cm
102.83 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Santoku 12 cm
Japoński nóż o wszechstronnym zastosowaniu, przeznaczony głównie do mięsa, warzyw i ryb. Ponieważ posiada cienkie ostrze,znakomicie się też sprawdzi przy krojeniu chleba, plastrowaniu owoców czy siekaniu ziół. Duża klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 23,5 cm
Długość ostrza – 12,0 cm
Szerokość klingi – 3,9 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 98 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15cm
116.89 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 15 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 26,0 cm
Długość ostrza – 15,0 cm
Szerokość klingi – 4,0 cm
Grubość klingi – 1,5 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 105 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa 24cm
161.39 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa kuchni 24 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 37,3 cm
Długość ostrza – 24,0 cm
Szerokość klingi – 4,9 cm
Grubość klingi – 2,1 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 220 gTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21cm
159.05 € Dodaj do koszykaTamahagane SAN Black VG-5 Nóż Szefa żłobiony 21 cm
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do cięcia, krojenia, szatkowania i plastrowania rozmaitych produktów. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże płaszczyzny, i odpowiednio wyprofilowany, aby zagwarantować użytkownikowi komfort i swobodę ruchów.
Dane techniczne:
Ostrze – rdzeń VG-5 okuty stalą nierdzewną SUS410
Rękojeść – czarna micarta
Twardość – 61 HRC +/- 1
Długość całkowita – 34,0 cm
Długość ostrza – 21,0 cm
Szerokość klingi – 4,5 cm
Grubość klingi – 1,9 mm
Sposób ostrzenia – szlif dwustronny symetryczny
Waga – ok. 178 g