Deba Leworęczne

    Produktow na stronie
    • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 12 cm

      32.40  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 12 cm

      Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 27 cm
      Długość ostrza – 12 cm
      Szerokość klingi – 4,5 cm
      Grubość klingi – ok. 3,6 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
      Waga – ok. 115 g

    • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

      51.05  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 27 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 40,7 cm
      Długość ostrza – 27 cm
      Szerokość klingi – 2,3 cm
      Grubość klingi – ok. 3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
      Waga – ok. 120 g

    • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

      39.39  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Sashimi Yanagiba 24 cm

      Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 38,5 cm
      Długość ostrza – 24 cm
      Szerokość klingi – 3 cm
      Grubość klingi – ok. 2,5 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
      Waga – ok. 102 g

    • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 18 cm

      51.05  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 18 cm

      Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 32,5 cm
      Długość ostrza – 18 cm
      Szerokość klingi – 5,2 cm
      Grubość klingi – ok. 4,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
      Waga – ok. 200 g

    • Satake S/D 420J2 Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

      39.39  Dodaj do koszykaQuick View

      Satake Sashimi & Deba Leworęczny Nóż Deba 15,5 cm

      Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. Nóż przeznaczony dla osób leworęcznych.

      Dane techniczne:

      Ostrze – stal 420J2
      Rękojeść – drewno magnoliowe pierścień z tworzywa
      Twardość – 56 HRC +/- 1
      Długość całkowita – 29 cm
      Długość ostrza – 15,5 cm
      Szerokość klingi – 5,2 cm
      Grubość klingi – ok. 4,3 mm
      Sposób ostrzenia – szlif jednostronny leworęczny
      Waga – 120 ok. g

    Shopping Cart

    Aktywne filtry

    Filtry

       

      Zastosowanie
      Stal
      Rękojeść
      Długość Całkowita (cm)
      Grubość (mm)
      Długość ostrza (cm)
      Szerokość ostrza (cm)
      Sposób ostrzenia
      Waga (g)
      Scroll to Top