Yoshimitsu

Produktow na stronie
  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

    46.73  Dodaj do koszykaQuick View

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

    Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,5 cm
    Długość ostrza – 21 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 15,5cm

    46.73  Dodaj do koszykaQuick View

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 15,5 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 29 cm
    Długość ostrza – 15,5 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 4,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 165 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Santoku 15cm

    39.68  Dodaj do koszykaQuick View

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Santoku 15 cm

    Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 28 cm
    Długość ostrza – 15 cm
    Szerokość klingi – 3,9 cm
    Grubość klingi – ok. 1,8 mm
    Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
    Waga – ok. 80 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Usuba 16cm

    42.03  Dodaj do koszykaQuick View

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Usuba 16 cm

    Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 33,8 cm
    Długość ostrza – 16 cm
    Szerokość klingi – 4,6 cm
    Grubość klingi – ok. 2,1 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 105 g

  • Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 12 cm

    37.33  Dodaj do koszykaQuick View

    Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 12 cm

    Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

    Dane techniczne:

    Ostrze – Rdzewna stal SK-5
    Rękojeść – drewno magnolii pierścień z tworzywa
    Twardość – 62 HRC +/- 1
    Długość całkowita – 23,6 cm
    Długość ostrza – 12 cm
    Szerokość klingi – 3 cm
    Grubość klingi – ok. 1,3 mm
    Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
    Waga – ok. 50 g

Shopping Cart

Filtr wg atrybutu

Scroll to Top